Τοπικά

Τι συζήτησε η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου Ιωάννα Κιντά με τον Στέργιο Πιτσιόρλα

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, συναντήθηκε η πρόεδρος του Φορέα Διοίκησης Διαχείρισης (ΦΔΔ) της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου (Α’ ΒΙΠΕ) κ. Ιωάννα Κιντά. Η συνάντηση έγινε στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή (Β’ ΒΙΠΕ), στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μεταφορών κ. Ζήση Ντελόπουλου, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της συνάντησης . Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν επιχειρηματίες της Β’ ΒΙΠΕ.

Το κύριο θέμα της συζήτησης αφορούσε τα προβλήματα της Β’ ΒΙΠΕ και των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτή, καθώς και την πρόθεση τους για δημιουργία αυτοδιαχείρισης όπως αυτή που έχει συσταθεί στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.
Η κ. Ιωάννα Κιντά, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την τριετή συνεργασία που είχαν, σημείωσε ότι ένα μέρος των αιτημάτων του Φορέα ικανοποιήθηκε, αλλά επισήμανε ότι θα χρειαστούν και άλλα βήματα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι διατάξεις για τα Επιχειρηματικά Πάρκα που ψηφίστηκαν στη Βουλή, τον προηγούμενο μήνα, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και μένει μόνο να προχωρήσει η εφαρμογή τους.

Η Πρόεδρος της Α’ ΒΙΠΕ ανέφερε στον Υπουργό, ότι στόχος της αυτοδιαχείρισης είναι η ΒΙΠΕ να γίνει λειτουργική για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, ελκυστική για προσέλκυση νέων επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασία (να γίνει, δηλαδή, ένα επιτυχημένο πρότυπο οργανωμένης βιομηχανικής υποδομής).

Περιέγραψε τα πλεονεκτήματα της αυτοδιαχείρισης σημειώνοντας ότι: «γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τα προβλήματα της ΒΙΠΕ, οι αποφάσεις παίρνονται άμεσα μέσα από συλλογικά όργανα και με όρους διαφάνειας. Μετά από δύο χρόνια ζωής ο ΦΔΔ έχει καταφέρει με μικρές παρεμβάσεις και ενέργειες να βελτιώσει σημαντικά κάποιες από τις λειτουργίες του Πάρκου, (όπως ασφάλεια χώρου, ευπρεπισμός κοινόχρηστων χώρων, καθαρισμός αντιπλημμυρικών φρεατίων , αντικατάσταση μέρος του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, επιδιορθώσεις οδοποιίας κλπ).

Σε αυτό συνετέλεσε η εμπιστοσύνη και η συνεργασία του ΦΔΔ με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις».
Τέλος, η κ. Ιωάννα Κιντά, ενημέρωσε τον Υπουργό, ότι όλες οι παρεμβάσεις και τα έργα έγιναν από πόρους των επιχειρήσεων χωρίς καμία βοήθεια από το Δήμο Βόλου, ενώ αυτό ήταν υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής (ανταποδοτικότητα Δημοτικών τελών) και του έθεσε κάποια σημαντικά θέματα όπως την ανάγκη θέσπισης και ενεργοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων βελτίωσης και ανάπτυξης νέων υποδομών, πρόβλεψη για αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων και διασύνδεση Λιμανιού – ΒΙΠΕ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, ζήτησε από τις επιχειρήσεις της Β’ ΒΙΠΕ να εκμεταλλευτούν την γνώση και την εμπειρία του ΦΔΔ και της ίδιας της κ. Κιντά, ενώ πρότεινε και πιο άμεση συνεργασία το ΦΔΔ, με το Υπουργείου σε θέματα Βιομηχανικών Πάρκων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το