Κόσμος

Τι συμβαίνει τελικά με την εργαζόμενη που έγινε viral γιατί διανύει 1.600 χιλιόμετρα για να πάει στη δουλειά; Κάποιοι καταγγέλλουν πως δεν είναι τόσο συνεπής

Viral έχει γίνει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης η ιστορία μιας εργαζομένης σε σχολείο που διανύει συνολικά 1.600 χιλιόμετρα για να πάει στη δουλειά της καθώς δεν της φτάνει ο μισθός της για να ενοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Μιλάνο και έτσι μένει στη Νάπολη.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Il Giorno, ο λόγος της μακράς μετακίνησής της Giuseppina Giuliano είναι το υψηλό κόστος του ενοικίου στο Μιλάνο, το οποίο είναι υψηλότερο από το μηνιαίο μισθό της.

Η ίδια υπολογίζει ότι ένα διαμέρισμα δύο δωματίων στο Μιλάνο κοστίζει περίπου 1.800 ευρώ το μήνα, την ώρα που ο μισθός της στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Boccioni είναι 1.165 ευρώ.

Έτσι με το να παίρνει λεωφορείο και τρένο για να πάει στη δουλειά της είναι πιο οικονομικό καθώς υπολογίζεται πως το κόστος για τις μετακινήσεις είναι στα 400 ευρώ το μήνα, εάν ιδίως κλείσει τα εισιτήρια νωρίτερα.

Ωστόσο, το news.italy24.press έκανε επίσης ρεπορτάζ και πήγε στο σχολείο όπου καθαρίζει η Giuseppina και δίνει μια άλλη οπτική του θέματος, καθώς φαίνεται πως η ίδια δεν κάνει αυτή τη διαδρομή καθημερινά.

Άλλοι λένε πως έχουν καιρό να την δουν, άλλοι πως δεν την ξέρουν παρά μόνο από την ιστορία της που έγινε γνωστή στα ΜΜΕ, ενώ άλλος εκπαιδευτικός αναφέρει πως μετά από έναν μήνα πήρε άδεια γιατί αρρώστησε από τις ακραίες μετακινήσεις.

Έτσι η ιστορία φαίνεται πως έχει κάποια κενά ενώ και η ίδια μοιράζεται φωτογραφίες στα social media από άλλες δραστηριότητές της την ώρα που υποτίθεται γυρνάει ή βρίσκεται κανονικά από τη δουλειά της.

Υπάρχουν έντονες επικρίσεις για το γεγονός πως η ίδια πιθανώς δεν δουλεύει – άγνωστο γιατί- ενώ έκανε την ιστορία της viral με τοξικά σχόλια να γίνονται εις βάρος της, όπως αναφέρει το lavocedinewyork.com.

Ωστόσο, το θέμα με την Giuseppina Giuliano συζητείται έντονα, όχι μόνο για το εάν όντως πηγαίνει συχνά ή γενικά στη δουλειά της, αλλά ότι ο μισθός των 1.165 ευρώ το μήνα στην Ιταλία δεν είναι αξιοπρεπής μπροστά στα έξοδα που καλούνται να πληρώσουν εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν ούτε το ενοίκιο ενός σπιτιού, σε μια πόλη όπως στο Μιλάνο.

Σίγουρα πάντως το να διανύει κανείς καθημερινά τόσα χιλιόμετρα για να φτάσει στο χώρο εργασίας του δεν είναι κάτι υγιές και ανθρωπίνως εφικτό για μεγάλο διάστημα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το