Τοπικά

Τη στελέχωση του εμπορικού λιμανιού με τεχνικό προσωπικό ζητεί η διοίκηση του ΟΛΒ

Τα θέματα που απασχολούν τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, έθεσε στον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ι. Πρίγκος, σε συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Ο κ. Πρίγκος αφού ενημέρωσε τον Υπουργό, για τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΛΒ την τελευταία τριετία. που δείχνουν την βιωσιμότητα του Οργανισμού, έθεσε με έμφαση την αναγκαιότητα στελέχωσης του εμπορικού λιμανιού με τεχνικό προσωπικό, το οποίο σήμερα λείπει και δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα στη λειτουργία του.

Σημειώνεται πως το θέμα αυτό έχει τεθεί, από το 2011, σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού συζήτησε με τον κ. Δρίτσα τα θέματα αποχαρακτηρισμού τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένος σε Βόλο, Αμαλιάπολη και Αγριά, όπως επίσης και το ζήτημα του αποχαρακτηρισμού εκτάσεων του ΟΛΒ, στην οποία έχουν αναπτυχθεί εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι οποίες πρέπει να αποδοθούν στο Υπουργείο Παιδείας.

Ακόμη ετέθη στον Υπουργό το θέμα επιβολής τελών ύδρευσης και καθαριότητας από τους ΟΤΑ στους Οργανισμούς λιμένων και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα νομοθετικής λύσης του προβλήματος.

Ο κ. Ι. Πρίγκος ενημέρωσε τον κ. Θ. Δρίτσα για την αναμενόμενη αδειοδότηση του υδατοδρομίου στο Βόλο και την επικείμενη λειτουργία του νέου επιβατικού σταθμού στην κεντρική προβλήτα, για την οποία απαιτείται άμεσα, διερεύνηση  για την αξιοποίηση του κτιρίου.

Ακόμη ο κ. πρόεδρος του ΟΛΒ, προσκόμισε στοιχεία που δείχνουν αυξητική τάση της άφιξης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σχέδιο δημιουργίας ακτοπλοϊκής  σύνδεσης Βόλου – Σμύρνης, για το οποίο έχει συνταχθεί μελέτη βιωσιμότητας και υπογράμμισε τη θετική αξιολόγηση του σχεδίου από τους επιχειρηματικούς φορείς της Σμύρνης και της Μαγνησίας.

Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας έγινε, ακόμη, ενημέρωση για το έργο, εγκατάστασης και λειτουργίας ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας Λιμένος Βόλου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κώδικα ISPS  με ύψος σύμβασης 760.803 ευρώ που γίνεται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, με τη συνδρομή της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού.

Τέλος, έγινε αναφορά στην ωριμότητα του έργου για την μεταφορά της δραστηριότητας του scrap στην τρίτη προβλήτα και στην προσπάθεια εύρεσης χρηματοδότησης, όπως και για τις επικείμενες μελέτες πού αφορούν στις εκβαθύνσεις της λιμενολεκάνης για προσέλκυση μεγαλύτερων πλοίων, στην επέκταση του τρίτου προβλήτα και την ενίσχυση – αποκατάσταση του προσήνεμου μόλου και των κρηπιδωμάτων του εμπορικού λιμένος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το