Ελλάδα

Τι συζήτησε ο Σαμαράς με παραγωγικούς φορείς και κομματικά στελέχη

GOULIELMOS ANTONIOU

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, βουλευτές της ΝΔ, υποψήφιους βουλευτές και κομματικά στελέχη είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων τον ενημέρωσαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά και τα προβλήματα σε σχέση με το κλίμα αβεβαιότητας και την έλλειψη ρευστότητας.

«Δυστυχώς η αγορά έχει φτάσει στα τελευταία της και αυτή τη στιγμή πρέπει να αποφασίσουν αν θα συμφωνήσουν ή δεν συμφωνήσουν, για να μπορέσουμε να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης.

Για δε τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ανέφερε:

«Είπαμε στον πρόεδρο τα της αγοράς, τα άκουσε, τα κατέγραψε τώρα από εκεί και πέρα το τι θα γίνει δεν ξέρουμε. Η αγορά έχει φτάσει στο τέλος της και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Ρευστότητα μηδέν, δεν άνοιξε το ΕΣΠΑ για να υπάρχει ρευστότητα και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καταναλωτικό κοινό. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία και θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε».

«Πρέπει να ομολογήσουμε ότι μετά την προκήρυξη των εκλογών η αγορά έχει παγώσει, έχουν δημιουργηθεί πρόσθετα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά και όσο δεν υπάρχει ένας συμβιβασμός και η εικόνα ότι βελτιώνεται η αγορά δημιουργείται μια κατάσταση η οποία μας προκαλεί τεράστια προβλήματα», είπε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις να υπάρχει μια επανεκκίνηση της αγοράς, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα», τόνισε.

Στη συνάντηση με βουλευτές, υποψήφιους βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς συζήτησε για τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία της χώρας και ζητήματα της Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, πολιτευτές, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης και άλλα στελέχη. Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα παραστεί σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο Α. Παπαμιμίκος σχολίασε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για αντιδράσεις κατά τη χθεσινή περιοδεία του προέδρου της ΝΔ σε περιοχές των Σερρών που είχαν πλημμυρίσει.

Τόνισε ότι δεν υπήρξε κανένα συμβάν, αλλά κατήγγειλε «στημένη» διαμαρτυρία από δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,όπως είπε. Σημείωσε ότι δεν υπήρξαν προσαγωγές, ούτε η ΝΔ ήθελε να γίνουν προσαγωγές, καθώς είχαν συγκεντρωθεί εκατό άτομα που επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Σαμαρά. Ανέφερε ότι τα δύο αυτά άτομα κάλεσαν δικηγόρο που ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο για να καταγράψουν το περιστατικό. Η ΝΔ χαίρεται με αυτή την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος, γιατί δείχνει «σπασμωδικές κινήσεις» και την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει στην κοινωνία και προσπαθεί να δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να προσφέρει κάποιες λύσεις, αυτοί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να στήνουν σκηνικά επεισοδίων και έντασης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το