Κόσμος

Τι ώρα πιάνει δουλειά ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο;

Λιγότερες ώρες σε σχέση με την αρχή της προεδρίας του εργάζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, με το εργασιακό του «ωράριο» να συρρικνώνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Axios, που επικαλείται έγγραφα που έχει στην κατοχή του, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει περισσότερο «εκτελεστικό χρόνο», που σύμφωνα με αξιωματούχους «σχεδόν πάντα σημαίνει χρόνο για τηλεόραση και twitter στην κατοικία του».

Τα έγγραφα δείχνουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει «εκτελεστικό χρόνο» που ξεκινά στις 8 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 11 πμ.

Όμως, ενώ στο πρόγραμμα φαίνεται ότι βρίσκεται στο Οβάλ γραφείο, ο ίδιος βρίσκεται στην κατοικία του και παρακολουθεί τηλεόραση, τουϊτάρει ή κάνει τηλεφωνήματα.

Στο οβάλ γραφείο πάει γύρω στις 11, ενώ στην αρχή της προεδρίας του πήγαινε νωρίτερα, όπου ξεκινά το πρόγραμμα των συναντήσεών του. Η πρώτη συνήθως αφορά σε ενημέρωση των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι δουλεύει λιγότερο απ’ ότι στην αρχή, καθώς γύρω στις 6 το απόγευμα επιστρέφει στην κατοικία του.

Πόσο εργάζονταν οι προκάτοχοι του
Ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος πήγαινε στο γραφείο του στις 6.45 το πρωί, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα προτιμούσε να δουλεύει έξω και πήγαινε στο γραφείο του από τις 9 μέχρι τις 10 το πρωί.

Για το ζήτημα ερωτήθηκε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς. «Το πρωί περνά το χρόνο του στην κατοικία και στο οβάλ γραφείο. Όμως πάντα είναι σε επικοινωνία με το προσωπικό, τους υπουργούς και τους ξένους ηγέτες», δήλωσε προσθέτοντας ότι είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους που έχει δει, καθώς δεν σταματά σχεδόν ποτέ. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι εύχονται να επιβραδύνει τους ρυθμούς του για να τον προλαβαίνουν.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το