Τοπικά

Τη μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη παγκοσμίως σκοπεύει να διοργανώσει ο Κ. Χαλέβας στον Βόλο

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε το 2012 με την διοργάνωση του «Συρτάκι» από τον τότε Πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστα Χαλέβα η οποία απέσπασε και το βραβείο Γκίνες, καθώς έκανε ρεκόρ με την συμμετοχή των 5.614 χορευτών νέο ρεκόρ βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Χαλέβας σκοπεύει να διοργανώσει τη μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη παγκοσμίως.
Ο Κώστας Χαλέβας έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προβολή της Θεσσαλίας αλλά και ειδικότερα της Μαγνησίας προχωρά στην διεκδίκηση ενός νέου ρεκόρ Γκίνες με σκοπό να προωθήσει την αναγνωρισιμότητα του τσίπουρου ως εθνικού προϊόντος σε όλον τον κόσμο και να προβάλει τον Βόλο διεθνώς, αφού στο προηγούμενο ρεκόρ γκίνες 50.000 άτομα επισκέφτηκαν την περιοχή. Η νέα διοργάνωση θα υλοποιηθεί τον Σεπτέμβρη του 2019 υπό την αιγίδα της UNESCO, καθώς θα προβληθούν παραδοσιακά ευρωπαϊκά εδέσματα, τα οποία και ανήκουν στην άυλη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Χαλέβας φιλοδοξεί αυτή η τσιπουροκατάνυξη να καθιερωθεί ως «Septemperfest» στο οποίο θα προβάλλεται το τσίπουρο ως εθνικό προϊόν, κατ’ αντιστοιχία του γερμανικού «Oktoberfest», στο οποίο προβάλλεται η μπύρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το