Κόσμος

Τι λείπει περισσότερο στον Πάπα; Να βγει έξω για πίτσα!

papas

Η ελευθερία του να βγει έξω για πίτσα είναι αυτό που λείπει περισσότερο στον Πάπα Φραγκίσκο, δύο χρόνια μετά την εκλογή του ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, αποκάλυψε την Παρασκευή.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του για τον εορτασμό των δύο χρόνων από την εκλογή του ως Πάπας, ο Φραγκίσκος δήλωσε πως αυτό που μετάνιωσε περισσότερο είναι οι περιορισμοί στις κινήσεις του, λόγω των ανησυχιών για την ασφάλειά του.

«Το μόνο πράγμα που θα ήθελαν, είναι να βγω έξω για μια μέρα, χωρίς να με αναγνωρίσει κανείς και να πάω σε μια πιτσαρία για να φάω πίτσα» δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι του Μεξικού, συγκρίνοντας την τωρινή ζωή του με εκείνη όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες.

«Στο Μπουένος Άιρες ήμουν σαν πρόσκοπος. Μετακόμιζα μεταξύ ενοριών και σίγουρα αυτή η συνήθεια έχει αλλάξει. Απαιτήθηκε σκληρή δουλειά. Αλλά το συνηθίζεις».

Δύο χρόνια μετά την εκλογή του στη θέση του Πάπα από τους καρδινάλιους κατά την διάρκεια μυστικού κονκλάβιου που πραγματοποιήθηκε στην Καπέλα Σιξτίνα, ρωτήθηκε αν του αρέσει που είναι ποντίφικας και απάντησε «Δεν με πειράζει». Δήλωσε πως όταν ταξίδεψε στη Ρώμη για να πάρει μέρος στο Κονκλάβιο, δεν είχε ιδέα ότι μπορούσε να εκλεγεί.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το