Ελλάδα

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για την καθυστέρηση αποστολής των βιβλίων στα ΕΠΑΛ

Διευκρινίσεις για τις καθυστερήσεις αποστολής των βιβλίων των τεχνολογικών-επαγγελματικών μαθημάτων ειδικοτήτων έδωσε το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι αποστολές θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα βιβλία των τεχνολογικών-επαγγελματικών μαθημάτων των τομέων καθώς και των μαθημάτων ειδικοτήτων έχουν αποσταλεί στη συντριπτική πλειονότητα των ΕΠΑΛ και οι αποστολές θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα παραπάνω τονίζει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αποστολή βιβλίων στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι:
1. Τα βιβλία για τα μαθήματα γενικής παιδείας έχουν αποσταλεί στα ΕΠΑΛ από τους καλοκαιρινούς μήνες.
2. Τα βιβλία των τεχνολογικών-επαγγελματικών μαθημάτων των τομέων καθώς και των μαθημάτων ειδικοτήτων αποστέλλονται κάθε χρόνο μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων τμημάτων, όταν η κατανομή του αριθμού των μαθητών/-τριων στα τμήματα αυτά οριστικοποιηθεί. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί κάθε τομέας και ειδικότητα έχει διαφορετικά μαθήματα και βιβλία. Για τη φετινή σχολική χρονιά οι αποστολές των βιβλίων αυτών ξεκίνησαν στις 11/10/17 και ήδη έχει καλυφθεί η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων. Σε κάθε περίπτωση οι αποστολές θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το