Τοπικά

Τί λέει ο Κ. Γουργουλιάνης για την Ευλογιά των πιθήκων: Το πρόβλημα στην επικοινωνία της επιστήμης και το σκόρπισμα αβεβαιοτήτων!

Μετά τον κορωνοϊό που φαίνεται πλέον να είναι διαχειρίσιμος, ήρθε η ευλογιά των πιθήκων να ανησυχήσει το τελευταίο διάστημα τους επιστήμονες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επαρκή στοιχεία ακόμη δεν υπάρχουν για τον βαθμό μεταδοτικότητας αλλά και για το πόσο επικίνδυνος για την υγεία μας μπορεί να εξελιχθεί.

Έρχεται όμως για μια ακόμη φορά ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης να βάλει τα πράγματα στην θέση τους με ανάρτησή του στο Facebook, όπου κάνει λόγο για μεγάλο πρόβλημα στην επικοινωνία της επιστήμης και για… σκόρπισμα αβεβαιοτήτων!

Δείτε την ανάρτησή του:

“Το μεγάλο πρόβλημα στην επικοινωνία της επιστήμης!

Οι συνεργάτες της κλινικής μας μετά από δύο χρόνια νοσηλείας ασθενών με κορονοιό, μελετώντας καθημερινά τη σχετική διεθνή βιβλιογραφία και ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας που ιστορικά συνδέεται με μια άλλη μεταδοτική λοιμώδη νόσο τη φυματίωση, αναζητούν τις βεβαιότητες για την πορεία της πανδημίας μέσα από τη εμπειρία και γνώση. Τις τελευταίες ημέρες, στις δικαιολογημένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ευλογιά, τις ηπατίτιδες, και τις πιθανές νέες πανδημίες , κάποιοι “επιστήμονες ” απαντούν με ευκολία, χωρίς εμπειρία και ίσως επαρκείς γνώσεις , σκορπώντας και πάλι αβεβαιότητες. Τελειώνοντας δηλώνω υπεύθυνα, ότι το μόνο κοινό που έχω με την ευλογιά των πιθήκων, είναι ότι συμπίπτει η ανακάλυψή της με το έτος γέννησής μου”.

Πηγή:onlarissa

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το