Ελλάδα

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 28χρονης – Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να κάνει μήνυση, είπε η Δημογλίδου

«Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ περιγράφει τι συνέβη», είπε μιλώντας στο Star για το έγκλημα με θύμα μια 28χρονη κοπέλα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, έχει ξεκινήσει και διοικητική έρευνα «για να δούμε αν όντως έκαναν σωστά τις ενέργειες που έκαναν οι αστυνομικοί».

«Η κοπέλα δεν επιθυμούσε έγκληση για κάποιο αδίκημα, ζήτησε περιπολικό, εξετάζετε ωστόσο, όπως είπα και πριν, αν έγιναν όλες οι ενέργειες σωστά», είπε και συνέχισε αναφέροντας ότι το θύμα «εξέφρασε τον φόβο της ότι μπορεί να την περιμένει ο πρώην σύντροφός της έξω από το σπίτι της και ζήτησε περιπολικό, προκειμένου να την μεταφέρει. Δεν είχε καταλάβει κανείς, ούτε η ίδια ότι ήταν εκεί κοντά ο δράστης».

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση. «Δεν γνωρίζω αν αυτά που ανέφερε στους αστυνομικούς υπάγονται στον νόμο ενδοοικογενειακής βίας, εκεί λειτουργούν αυτεπάγγελτα», είπε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Στη συνέχεια περιγράφει η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ότι η γυναίκα ζήτησε να αποχωρήσει και να καλέσει η ίδια την άμεση δράση για να έρθει το περιπολικό.

«Μιλάει με την τηλεφωνήτρια και καλεί την άμεση δράση. Έχει καταγραφεί η κλήση όσο έμεινε ανοιχτή η γραμμή», ανέφερε η κυρία Δημογλίδου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία

Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Παρέμβαση εισαγγελέα για τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών στο ΑΤ

Τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών του τμήματος των Αγίων Αναργύρων στους οποίους η άτυχη 28χρονη…

2 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ κατά Φλωρίδη για Τέμπη: Παραδέχεται την ύπαρξη μονταζιέρας, δεν απάντησε εάν διεξάγεται έρευνα

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γιώργο Φλωρίδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αναφορές…

2 Απριλίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Απειλές για διαρροή της είδησης ανάγκασαν την πριγκίπισσα να αποκαλύψει πως έχει καρκίνο

Το φως της δημοσιότητας είδε μια δημοσίευμα σχετικά με την περιπέτεια υγείας της Κέιτ Μίντλετον.…

2 Απριλίου 2024

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Βόλου με το Job Center

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, τη Δευτέρα 01/04/2024…

2 Απριλίου 2024

Οι μαθητές του Γυμνασίου Στεφανοβικείου «Στα μονοπάτια της άθλησης και της γνώσης»

Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, εξέδραμε στην Πορταριά και την Μακρινίτσα. Ειδικότερα, η…

2 Απριλίου 2024

Περίπατος Υγείας με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Αθλητή”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητή που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου, οι Επαγγελματίες…

2 Απριλίου 2024