Κατηγορίες: Κόσμος

Με τι κριτήριο ψάχνουν δουλειά οι νέοι;

Οι Millennials διχάζουν ξανά. Έντονη φιλελεύθερη στάση όσον αφορά τα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα και υποστηρικτές της κλασικής φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, ισότητα μεταξύ των φύλων, νομιμοποίηση των ναρκωτικών… είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της γενιάς τους που έχουν κάνει τις υπόλοιπες γενιές ή να τους αγαπούν ή να τους μισούν, να τους θεωρούν τεμπέληδες ή εκείνους που θα αλλάξουν τον κόσμο.

Η γενιά αυτή, είναι σήμερα η «αγοραστική δύναμη» αλλά και το εργατικό δυναμικό των εταιρειών. Γι αυτό πρέπει να ξέρουμε τι σκέφτονται.

Τα τελευταία χρόνια , η Deloitte πραγματοποίησε μια έρευνα (Millennial Survey) με σκοπό να δουν τι σκέφτεται για το ρόλο των επιχειρήσεων στην κοινωνία η γενιά που καθιστά πλέον την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού.

Το συμπέρασμα; Οι Millennials δίνουν τόση σημασία στις ανθρώπινες αξίες, όσο οι εταιρείες στην παραγωγή κέρδους.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 7.800 άτομα (γεννημένοι μετά το 1982) με πτυχίο κολεγίου που εργάζονται με πλήρες ωράριο. Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι όταν έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον εργασιακό χώρο, έψαξαν για εταιρείες με ισχυρούς στόχους εκτός από το κίνητρο του κέρδους.

«Πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο σε βραχυπρόθεσμους στόχους και περισσότερο χρόνο στην οικοδόμηση πολιτικών που σχετίζονται με το συνολικό καλό και επικεντρώνονται στους ανθρώπους, σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Στιβ Άλμοντ.

Ακόμα, δήλωσαν πως δεν ενδιαφέρονται για το αν θα έχουν τεχνικές δεξιότητες οι ηγέτες των εταιρειών, αρκεί να μπορούν να εμπνεύσουν τους εργαζόμενους και τον κόσμο, να έχουν στρατηγική, να είναι ευχάριστοι και με όραμα.

Όταν ερωτήθηκαν, δε, ποιοι τομείς είναι «συνώνυμο» της ισχυρής ηγεσίας – η τεχνολογία, τα μέσα ενημέρωσης και οι τηλεπικοινωνίες ( ΤΜΤ ) ήταν οι πρώτες επιλογές, με την Google και την Apple σαν παραδείγματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ο ίδιος ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, δεν είχε ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.

Επίσης, περισσότερες γυναίκες απ’ ότι οι άνδρες δήλωσαν ότι σε περίπτωση που βρίσκονταν σε υψηλόβαθμες θέσεις θα έδιναν προτεραιότητα στις ανάγκες των εργαζομένων τους, αντί να ψάχνουν για καθαρά οικονομικά οφέλη ή προσωπική ανταμοιβή.

Τέλος, οι περισσότεροι δεν πιστεύουν πως οι εργοδότες τους, κάνουν πλήρη χρήση των δεξιοτήτων τους , ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες και την Ιαπωνία , την Τουρκία , τη Χιλή και τη Νότια Κορέα . Ταυτόχρονα , αναγνωρίζουν ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα τους δώσει τις δεξιότητες που οι εργοδότες ψάχνουν σήμερα, εκτιμούν περισσότερο, όπως η ηγεσία και οι επιχειρηματικές ικανότητες . «Οι απόφοιτοι δεν χρειάζονται MBA , προκειμένου να πετύχουν στις επιχειρήσεις», τονίζει ο Στιβ Άλμοντ.

πηγή www.fortunegreece.com

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αράχωβα: Δεν «βλέπει» ανθρώπινο παράγοντα η νέα πραγματογνωμοσύνη για το χάσκι

Αύριο το πρωί αναμένεται να υποβληθεί στον εισαγγελέα η δικογραφία για τον θάνατο του χάσκι…

21 Δεκεμβρίου 2023

Χρεοκόπησε ο Ρούντι Τζουλιάνι – Καλείται να πληρώσει 150 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και στενός φίλος…

21 Δεκεμβρίου 2023

Λύγισε από τις ελλείψεις ο Βόλος 2004 χάνοντας 2-3 από τον ΟΦΗ

Ο ελλιπής Α.Σ. Βόλος 2004 πάλεψε με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στον δυνατό ΟΦΗ…

21 Δεκεμβρίου 2023

Στις 18 Ιανουαρίου η ρεβάνς της Νίκης με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο

Ορίστηκε από την ΕΠΟ η ημερομηνία του επαναληπτικού αγώνα Νίκη-Λεβαδειακός για το Κύπελλο Ελλάδος. Το…

21 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στην Πράγα – Ανατριχιαστικό βίντεο: Φοιτητές πηδούν από μπαλκόνια για να σωθούν

Ένα συνταρακτικό βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που φοιτητές πηδούν από μπαλκόνια για να…

21 Δεκεμβρίου 2023

Έρευνα από το Κογκρέσο για τις καταγγελίες ότι η πρόεδρος του Χάρβαντ αντέγραψε το διδακτορικό της

Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσε ότι διερευνά τις κατηγορίες για λογοκλοπή κατά της προέδρου του…

21 Δεκεμβρίου 2023