Ελλάδα

Τι ισχυρίστηκε ο 22χρονος που σκότωσε τον φοιτητή με καραμπίνα

«Εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα. Πήγα να δω τι συνέβη και εκπυρσοκρότησε δύο φορές ακόμη» υποστήριξε ο 22χρονος, κατά τη διάρκεια της ομολογίας, πως είναι ο δράστης της άγριας δολοφονίας του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα. Ισχυρίστηκε ότι το θύμα βρισκόταν σε διαπληκτισμό με τρίτο πρόσωπο για διαφορές που σχετίζονταν με αγοραπωλησίες ναρκωτικών, όταν… εκπυρσοκρότησε το κυνηγετικό όπλο που κρατούσε εκείνος. Ο δράστης φέρεται να έχει κατονομάσει ένα ακόμη άτομο, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να εξακριβώσουν αν είναι υπαρκτό πρόσωπο και αν βρισκόταν πράγματι στον τόπο της δολοφονίας.

Μετά το έγκλημα είπε στην απολογία του, πως γύρισε στον Γέρακα και πέταξε το κυνηγετικό όπλο σε σάκο σκουπιδιών στην περιοχή Κοντόπευκο Αγ. Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί του είχαν παρουσιάσει ένα βίντεο, τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές του με το θύμα, και την ταυτοποίηση των φυσιγγίων που είχε στο σπίτι του με τους κάλυκες, οι οποίοι είχαν βρεθεί δίπλα στο θύμα. Μπροστά σε αυτό το στοιχειοθετημένο αδιέξοδο, ο 22χρονος ομολόγησε την πράξη του και έδωσε την δική του εκδοχή στην διάπραξη και την αφορμή της.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας είχαν βρει βίντεο, από το οποίος προέκυπτε ότι ο 22χρονος το απόγευμα της 8ης Μαΐου παρέλαβε με το όχημά του το θύμα από την Πλ. Φούρεσι στα Γλυκά Νερά και από την χρονική εκείνη στιγμή, χάθηκαν τα ίχνη του 20χρονου, ενώ αργότερα την ίδια μέρα, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στον Γέρακα μόνος του με το ίδιο αυτοκίνητο.

Από τις δεκάδες καταθέσεις προέκυπτε ότι ο 20χρονος ήταν χρόνιος χρήστης κάνναβης και διακινούσε το συγκεκριμένο ναρκωτικό σε Γλυκά Νερά και Γέρακα, κάτι που είχε δημιουργήσει διενέξεις με διάφορα πρόσωπα για τον «εδαφικό έλεγχο» διακίνησης ναρκωτικών. Το γεγονός ότι το θύμα δεν είχε μεταφορικό μέσο οδήγησε στην εκτίμηση ότι στον Αγ. Πέτρο Πεντέλης μεταφέρθηκε από τον δράστη. Η έρευνα στράφηκε στη διερεύνηση των επαφών του θύματος, μέσω της άρσης των τηλεφωνικών επικοινωνιών, δεκάδων ατόμων του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος και του 22χρονου, όπως και οι τηλεφωνικές συνδέσεις που ενεργοποιήθηκαν στον τόπο του εγκλήματος τον εκτιμώμενο χρόνο της ανθρωποκτονίας. Ο δράστης φαίνεται να είχε πολλές συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων με το θύμα το επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ η τηλεφωνική του σύνδεση ενεργοποίησε κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά στην Πεντέλη. Από την συγκριτική εξέταση των φυσιγγίων που βρέθηκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος προέκυψαν ταυτίσεις ιχνών από το ίδιο κυνηγετικό όπλο.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στις 23 Νοεμβρίου, δεν συμμορφώθηκε στις εντολές των αστυνομικών να ακινητοποιήσει το όχημα και κινήθηκε εναντίον τους προκειμένου να διαφύγει. Αργότερα δήλωσε ότι αντιστάθηκε γιατί δεν κατάλαβε ότι ήταν αστυνομικός έλεγχος και απέδωσε τις ενέργειές του σε… ταραχή.

Η δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, που τον παρέπεμψε στην 22η Τακτική Ανακρίτρια, στην οποία θα μεταφερθεί τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το