Ελλάδα

Τι είπαν Βενιζέλος-Σημίτης

SHMITHS BENIZELOS

«Είχαμε μία πολύ ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, τόσο για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους εταίρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου, όσο και για τις ανοικτές διεθνείς κρίσεις και ιδίως για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Επιπλέον, ανέφερε ότι προφανώς μίλησαν και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση «όπου το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Σημίτη «για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κορμός της οποίας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Βενιζέλο.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο δελτίο, «όσον αφορά τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, συμφώνησαν ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα». Επιπλέον, ο κ. Σημίτης «επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας».

Χθες, μια «λίστα» διαφωνιών για την πορεία του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη «μετάβασή του» στη Δημοκρατική Παράταξη έστειλε και εγγράφως μέσω συνεργατών του ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Το πολλά υποσχόμενο για τη διαμόρφωση ενωτικού κλίματος ραντεβού των κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου αποδείχτηκε… πρόβα διαζυγίου, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο εμφανίστηκε αμετακίνητος στις θέσεις του, αλλά και διά συνεργατών του αμέσως μετά άφησε σαφείς αιχμές για την πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης και της Χαριλάου Τρικούπη.

Για «unfair» του Γιώργου Παπανδρέου μιλούσαν εν συνεχεία αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αν και στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου απέφευγαν -και όχι τυχαία- να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Το γεγονός δε ότι ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνοντας ότι θα στείλει και αναλυτική «λίστα» με το σύνολο των προτάσεών του για «το Κίνημα και την προοπτική του προχωρώντας σε ριζικές αλλαγές», δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι ο πρώην πρωθυπουργός «διαγράφει» το ενδεχόμενο συμβολής του στη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και ότι αφήνει ανοιχτό το θέμα ένταξής του στα ψηφοδέλτια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το