Κόσμος

Τι γύρευε στο κάστρο του κόμη Δράκουλα ο δράστης της Νέας Ζηλανδίας

Tο κάστρο που λέγεται ότι φυλακίστηκε ο κόμης Δράκουλας από τον Μωάμεθ τον Πορθητή στο Τοκάτ της Τουρκίας επισκέφθηκε ο δράστης της επίθεσης της Νέας Ζηλανδίας Μπρέντον Τάραντ.
Ο Αυστραλός μακελάρης κατά τη διάρκεια του δεύτερου ταξιδιού του στην Τουρκία το Σεπτέμβριο του 2016 επισκέφτηκε συνολικά 9 πόλεις, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, που έχουν αρχίσει και ανακαλύπτουν τα ίχνη του Μπρέντον Τάραντ.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV, Μαρία Ζαχαράκη, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης επισκέφθηκε και το Τοκάτ της Τουρκίας, όπου βρίσκεται το κάστρο στο οποίο κρατούνταν αιχμάλωτος για 4 χρόνια ο θρυλικός «κόμης Δράκουλας» με διαταγή του Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή.
Ο Μπρέντον Τάραντ έμεινε σε ξενοδοχείο του Τοκάτ για δύο μέρες και –όπως φέρεται να είπε στους φίλους του- αγάπησε πολύ την πόλη. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου, όπου διέμεινε ο Μπρέντον Τάρραντ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου για ένα βράδυ, ανέφερε ότι ο δράστης είχε επιλέξει να μείνει σε ένα δωμάτιο με θέα το κάστρο και ότι επισκέφθηκε και το κάστρο κατά την παραμονή του.

«Καταδικάζουμε την επίθεση κατά μουσουλμάνων. Όταν μάθαμε γι’ αυτό δεν δώσαμε σε κανέναν το δωμάτιο εκείνο και αποφασίσουμε να το αλλάξουμε εντελώς, από το κρεβάτι, τα παπλώματα, το χρώμα στους τοίχους και να το δώσουμε αργότερα», ανέφερε ο ξενοδόχος.
Ο Μπρέντον Τάρραντ πήγε επίσης στη Σμύρνη και από εκεί στο Τσεσμέ, όπου έκανε διακοπές αλλά εξερεύνησε και το λιμάνι του. Ο Τάραντ φέρεται να είπε σε στενούς του φίλους: «Το 1770 έγινε μια μάχη μεταξύ του οθωμανικού και του ρωσικού στόλου. Με μία απρόσμενη επίθεση του ρωσικού ναυτικού, ο οθωμανικός στόλος καταστράφηκε ολοσχερώς. Θέλω να μελετήσω την περιοχή αυτή», παίρνοντας πράγματι σχετικές σημειώσεις.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το