Κόσμος

Τι φαίνεται από το «παράθυρο» ενός διαστημόπλοιου; (video)

https://www.youtube.com/watch?v=C7gulbs_nZs

Οι εμπειρίες που αποκομίζει ένας αστροναύτης από τα ταξίδια του είναι μοναδικές. Η εικόνα της Γης από εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά είναι μαγευτική. Ακόμα πιο εντυπωσιακή όμως, είναι η απόλυτη αίσθηση της ταχύτητας που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι έχουν έχουν ταξιδέψει εκτός πλανήτη.

Με την τεχνολογία να έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό, πλέον τα διαστημόπλοια είναι ικανά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με εξωφρενικές ταχύτητες. Στην επιστροφή τους από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το πλήρωμα των αστροναυτών φρόντισε να απαθανατίσει τις στιγμές που το διαστημόπλοιο εισέρχεται εντός ατμόσφαιρας, έχοντας πιάσει ταχύτητα που ξεπερνάει αυτή του ήχου κατά 25 φορές.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η πορεία του σκάφους ανάμεσα στους ουρανούς, κατά την διάρκεια της επιστροφής του στην Γη, είναι η απόλυτη αποτύπωση της ταχύτητας. Φυσικά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιβάτες του διαστημόπλοιου να… χρειάζονται λίγο χρόνο ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς, μετά την προσγείωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το