Ελλάδα

Τι εισηγείται ο εισαγγελέας για την υπόθεση των Tor-M1

Λίγο πριν το τέλος βρίσκεται η διαδικασία για την υπόθεση των TorM1 και συγκεκριμένα για τα χρήματα που σύμφωνα με την κατηγορία διακινήθηκαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων.
Μετά από πολύμηνη διαδικασία η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε την ενοχή τριών κατηγορουμένων και ειδικότερα του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου, του Γιώργου Καμαρη και του Πέτρου Χριστοδουλίδη.

Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή του Γιώργου Χριστοδουλίδη (αδελφού του Πέτρου), επίσης διαχειριστή περιουσίας, καθώς και του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απιστίας από κοινού, της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση αλλά και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Κεντρικό ρόλο στην διακινηση του μαύρου χρήματος έπαιξε σύμφωνα με τις αρχές η εταιρίας Clavis, που εμφανίζεται να ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης. Όπως εκτιμάται από τις αρχές η εταιρία ήταν συμφερόντων το Γιάννη Σμπώκου και τη διαχείριση, φέρονται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

Πηγή:  iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το