Ελλάδα

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της 21χρονης Μαρίας

foititria

Τραύματα που επιβεβαιώνουν πτώση από μεγάλο ύψος διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που ανέλαβε τη νεκροψία-νεκροτομή στην υπόθεση του μοιραίου θανάτου της 21χρονης φοιτήτριας Μαρίας Νταλιάνη στο Παγκράτι. Πιθανό σενάριο η ερωτική απογοήτευση.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαπιστώθηκαν ίχνη στραγγαλισμού, ίχνη πάλης ή γενετικό υλικό άλλου ατόμου στα νύχια της κοπέλας που θα μπορούσαν να προσανατολίσουν τις έρευνες στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ο θάνατος της Μαρίας δεν ήταν ακαριαίος. Το ένστικτο επιβίωσης την έκανε να συρθεί προς την σκάλα χωρίς όμως να τα καταφέρει. Πέθανε σε σημείο του ακάλυπτου χώρου της πολυκατοικίας της οδού Υμηττού, στο οποίο το σώμα της δεν ήταν ορατό από άλλους ορόφους, γεγονός που εξηγεί την 6ήμερη καθυστέρηση στον εντοπισμό της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όμως και οι καταθέσεις των φίλων της Μαρίας. Από αυτές προκύπτουν ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η 21χρονη δεν ήταν σε καθόλου καλή ψυχολογική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. «Ήταν έντονα απογοητευμένη γεγονός που την είχε κάνει να παραμελεί την εμφάνισή της και να μένει κλεισμένη στο σπίτι της», αναφέρεται σε μία κατάθεση. Είναι χαρακτηριστική και δεύτερη κατάθεση φίλης της, την οποία η Μαρία επισκέφθηκε σε νοσοκομείο εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας, η οποία αναφέρει ότι η 21χρονη έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από το σύνολο των καταθέσεων που έχουν λάβει οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το άτυχο κορίτσι είχε ερωτική απογοήτευση και αισθανόταν περιορισμένη στις εξόδους της από το οικογενειακό περιβάλλον, όπως συνηθίζουν να νομίζουν τα κορίτσια της ηλικίας της. Οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση και από το αγόρι με το οποίο έως και τον περασμένο Απρίλιο είχε σχέση η Μαρία.

Ο νεαρός κατέθεσε λεπτομέρειες για την σχέση του μαζί της, πότε την είχε δει για τελευταία φορά και πότε της ανακοίνωσε την απόφασή του να διακόψουν καθώς βρήκε ανταπόκριση από άλλη κοπέλα με την οποία ήθελε να συνάψουν σχέση. Από τότε όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, η ψυχολογική κατάσταση της Μαρίας επιβαρύνθηκε.

Οι αστυνομικοί ωστόσο εκφράζουν απορία για το γεγονός πως η 21χρονηείχε μαζί της το κινητό τηλέφωνο κατά την μοιραία πτώση, κάτι που δεν συνηθίζεται. Μάλιστ, για τυπικούς λόγους έχουν ζητήσει την άρση απορρήτου των επικοινωνιών για να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάποια κλήση ή sms, που κλόνισε την άτυχη κοπέλα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το