Αθλητισμός

Τι έδειξε η νεκροψία στον Μαραντόνα: Ούτε ναρκωτικά, ούτε αλκοόλ στον οργανισμό του

Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν στο διάστημα που ακολούθησε του απρόσμενου θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα για την κατάσταση που βρισκόταν ο σπουδαίος Αργεντινός άσος. Υπήρξαν φήμες ακόμη και δημοσιεύματα για καταχρήσεις από πλευράς του με αλκοόλ και όχι μόνο μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στον εγκέφαλο. Ωστόσο, η νεκροψία έδειξε πως ο οργανισμός του Μαραντόνα ήταν καθαρός από αλκοόλ και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της αργεντίνικης εφημερίδας Ole, οι εξετάσεις έδειξαν πως ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα μήνα, δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ούτε είχε κάνει χρήση ναρκωτικών τις ημέρες πριν από τον θάνατό του. Παράλληλα όμως επιβεβαιώθηκε από τις αναλύσεις ότι δεν είχε κάνει χρήση φαρμάκων για καρδιακές παθήσεις. Αντιθέτως, υπάρχουν ίχνη ψυχοτρόπων φαρμάκων, ενώ η καρδιά του, όπως εξαρχής είχε γίνει γνωστό, ζύγιζε σχεδόν το διπλάσιο από το φυσιολογικό!
Η νεκροψία έδειξε ότι ο Μαραντόνα πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα, που σχετίζεται με την επιδείνωση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας απ’ την οποία έπασχε. Επιπλέον, εντοπίστηκαν ίχνη πιθανής κίρρωσης του ήπατος, όπως επίσης και ρήξη επτά κυψελίδων στους πνεύμονες καθώς και οξεία νεφρική σωληνωτή νέκρωση».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το