ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Τη δική του βιβλιοθήκη απέκτησε το 2ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας – Με τη συνδρομή γονέων και διδασκόντων αγοράστηκε ο εξοπλισμός

Σε μια πολύ ζεστή και άνετη βιβλιοθήκη που εμπνέει τους μικρούς και τους μεγάλους να διαβάσουν και να μελετήσουν διάφορα βιβλία, μετατράπηκε ένας χώρος στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας που μέχρι πρότινος δεν αξιοποιούνταν.
Τώρα, όμως, θα είναι το σημείο, στο οποίο τα παιδιά θα ταξιδεύουν στον κόσμο της γνώσης και της παιδείας και παράλληλα θα μπορούν να κάνουν και άλλες δημιουργικές δράσεις.

Με τη συνεργασία των γονέων και των διδασκόντων κατορθώθηκε η αγορά γραφείων, βιβλιοθηκών, κουρτινών και άλλου εξοπλισμού, ώστε να μη λείπει τίποτα. Παράλληλα έγινε και ο απαιτούμενος ελαιοχρωματισμός, προκειμένου η αίθουσα να είναι ακόμη πιο φιλική στους μαθητές.
Ουσιαστικά ένας άδειος χώρος αναγεννήθηκε και αναδιαμορφώθηκε προς όφελος των μαθητών και της πνευματικής τους τόνωσης.

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Στέφανος Πίος τόνισε πως «με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχουμε δημιουργήσει μια όμορφη βιβλιοθήκη που διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό σε έπιπλα και γραφεία. Είναι ένας ευχάριστος χώρος για τα παιδιά, ώστε να διαβάζουν και να απασχολούνται δημιουργικά, να κοινωνικοποιούνται και να λαμβάνουν ευρύτερα γνωστικά ερεθίσματα. Παράλληλα περιμένουμε και τα βιβλία που θα μας σταλούν από το υπουργείο Παιδείας, όπως βέβαια και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές».
Ο Σύλλογος Γονέων ανέλαβε την αγορά των γραφείων, ενώ στα σχέδιά του είναι και η προμήθεια ενός αιρ-κοντίσιον για την άνοιξη και νωρίς το φθινόπωρο, ώστε ο χώρος να είναι δροσερός, καθώς το σημείο «λούζεται» από το φως του ηλίου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Σμαρώ Αντωνοπούλου επισήμανε πως «η προσπάθεια ξεκίνησε μετά από κοινή απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και Γονέων, καθώς πιστεύουμε ότι όποια κοινή δράση γίνεται έχει και το θετικό αποτέλεσμα. Είναι ένας πολύ ζεστός χώρος που έχει δημιουργηθεί στη βιβλιοθήκη που σου δημιουργεί το συναίσθημα να διαβάσεις. Και αυτό το συναίσθημα θέλουμε να δημιουργήσουμε και εμείς με τη σειρά μας στους μαθητές, ώστε να έρθουν κοντά στο βιβλίο».
Κλείνοντας ο κ. Πίος ανέφερε πως το δημόσιο σχολείο είναι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, μια αλυσίδα τριών κρίκων που στοχεύει στην ευρύτερη μαθησιακή, εκπαιδευτική και ψυχική εξέλιξη των παιδιών.
Το σχολείο πραγματοποίησε και διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις για τη στήριξη ιδρυμάτων και φορέων, ενώ στις 17 Ιανουαρίου θα διοργανώσει και εθελοντική αιμοδοσία, μια προσπάθεια που έχει άρχισε πέρυσι και συνεχίζεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το