Τοπικά

Τη διαμόρφωση πάρκινγκ στον περιβάλλοντα χώρο του Γυμναστηρίου Πορταριάς εξετάζει ο Δήμος Βόλου

portaria parkingk

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα στην Πορταριά και στη Μακρινίτσα, εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης επισκεπτών, λύνεται μόνο με οργανωμένη αστυνόμευση και λήψη έκτακτων παροδικών μέτρων, όπως απαγόρευση στάθμευσης και τοποθέτηση εμποδίων στους χώρους που δημιουργείται πρόβλημα (π.χ. χώρος πλατείας στη θέση ΤΑΧΙ, διασταύρωση για Μακρινίτσα και επαρχιακός δρόμος θέση Ναουμίδη).
Ο Πορταριά διαθέτει 4 πάρκινγκ που εξυπηρετούν το 80% των αναγκών στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, τα οποία είναι τα εξής: α) απέναντι από την κοινότητα, χωρητικότητας 30 αυτοκινήτων, β) στην πλατεία, χωρητικότητας 60 αυτοκινήτων, γ) δίπλα στο πρατήριο καυσίμων, 15 αυτοκινήτων και δ) έξω από το Ξενία, χωρητικότητας 25 αυτοκινήτων.
Ο χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον ως πάρκινγκ , σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι αυτός έξω από το κλειστό Γυμναστήριο της Πορταριάς στο δρόμο προς Μακρινίτσα, χωρητικότητας 60 αυτοκινήτων. Η μεταφορά των επισκεπτών μπορεί να γίνεται με το μικρό λεωφορείο των 10 θέσεων του δήμου και προς Μακρινίτσα αλλά και προς Πορταριά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το