Τοπικά

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εγγραφές στο 4ο  ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας

Από τη Δευτέρα 3 έως την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές στο 4ο  ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας για τη νέα σχολική χρονιά.

Για την εγγραφή απαιτούνται: 1)Τίτλος σπουδών 2)Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης Σχολείου* 3)Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
* Έγγραφο που εκδίδεται μετά από ηλεκτρονική δήλωση που υποβάλει ο/η κηδεμόνας ή ο/η ενήλικος/η μαθητής/ήτρια στην πλατφόρμα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, -Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή από Δευτέρα 3/9/2018 έως Κυριακή 9/9/2018 – ζητείστε πληροφορίες από το 4ο ΕΠΑ.Λ. τηλεφωνικά, ή δια ζώσης. Το σχολείο παρέχει βοήθεια στην υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης (απαραίτητοι είναι οι κωδικοί taxis net).

Το 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας είναι εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στο οποίο φοιτούν ανήλικοι/ες και ενήλικοι/ες μαθητές/ήτριες που επιθυμούν με την αποφοίτησή τους να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκτώντας γενικές γνώσεις αλλά και εξειδίκευση σε μια από τις ακόλουθες ειδικότητες:

ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 Τ. Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής

Τ. Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκ/σεων & Δικτύων

Τ. Ηλεκτρονικών & Υπολογιστικών Συστ/των, Εγκαταστάσεων Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών

Τ. Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων & Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

Τ. Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού

Τεχνικός Οχημάτων

Τ. Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ
Αισθητικής Τέχνης

Κομμωτικής Τέχνης

Βοηθών Φαρμακείου

Βοηθών Φυσικοθεραπευτή

 

Φοίτηση στο 4ο ΕΠΑ.Λ.
Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. φοιτούν εργαζόμενοι/ες & αυτοαπασχολούμενοι/ες, άνεργοι/ες και άτομα που αδυνατούν να παρακολουθήσουν πρωινό σχολείο.
Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. λειτουργούν δύο (2) προγράμματα σπουδών:
Α) Στο 1ο, «ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν απολυτήριο Λυκείου & πτυχίο επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 3ετής & δωρεάν Εγγράφονται σε αυτό, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Γυμνασίου παρακολουθώντας μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά).
Β) Στο 2ο, «ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 2ετής & ΔΩΡΕΑΝ. Εγγράφονται στο Β΄ έτος, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κλπ) παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά) με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο.
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή.
Η μετακίνηση είναι δωρεάν για όσους/ες εγγράφονται με απολυτήριο Γυμνασίου και με έκπτωση 50% για όσους/ες έχουν εγγράφονται με απολυτήριο Λυκείου. Στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.

Μετά την αποφοίτηση;
Μετά την αποφοίτηση οι μαθητές/ήτριες έχουν τις εξής 3 επιλογές:
Α) Να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας με το πτυχίο επιπέδου 4 που αποκτούν (Οι απόφοιτοι/ες εργάζονται είτε σε επιχειρήσεις-φορείς του ιδιωτικού & δημόσιου τομέα είτε ως αυτοαπασχολούμενοι-ελεύθεροι επαγγελματίες).
Β) Να συμμετέχουν προαιρετικά, στο πρόγραμμα μαθητεία κάνοντας πρακτική άσκηση για 9 μήνες με αμοιβή & ασφαλιστική κάλυψη (για 4 ημέρες/εβδ. & 1 ημέρα εργαστήριο στο σχολείο), στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αποκτούν πτυχίο επιπέδου 5 και μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αυξημένα προσόντα.
Γ) Να επιδιώξουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια & ΤΕΙ), Στρατιωτικές Σχολές – Σώματα Ασφαλείας, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Όλοι/ες οι μαθητές/ήτριες, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν, μπορούν να εισαχθούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχοντας σε Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. μέσω 2 δρόμων: α) ένταξη σε πανεπιστήμια με ποσοστό 5% (σε τμήματα-σχολές που σχετίζονται με την ειδικότητα που παρακολουθούν στο ΕΠΑ.Λ.) και ένταξη σε ΤΕΙ και στρατιωτικές σχολές (ΣΤΥΑ, ΣΜΥΑ, ΣΜΥΝ) – σώματα ασφαλείας (Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών) με ποσοστό τουλάχιστον 20% ή β) Ειδικά για όσους/ες αποφοιτούν από εσπερινό ΕΠΑ.Λ. υπάρχει ειδική κατηγορία στην οποία οι μαθητές/ήτριες μπορούν να επιδιώξουν την εισαγωγή τους, σε ποσοστό 1%, σε τμήματα-σχολές των ΤΕΙ που σχετίζονται με την ειδικότητα που παρακολουθούν στο ΕΠΑ.Λ., συναγωνιζόμενοι/ες όσους/ες αποφοίτησαν μόνο από εσπερινά ΕΠΑ.Λ. (μικρότερος ανταγωνισμός για μικρότερο αριθμό θέσεων).

Για επιπρόσθετες πληροφορίες – διευκρινήσεις επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2421060443 & 2421068423 (ώρες 19:00 – 22:00)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το