Πολιτισμός

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου η παράσταση TAKIM – KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική απόλαυσις»

Η αναβληθείσα, λόγω της κακοκαιρίας, προγραμματισμένη παράσταση της 30ης Αυγούστου «TAKIM – KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική απόλαυσις» μετατίθεται για την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.
Όπως είχε σημειωθεί, το συναυλιακό καλοκαίρι για την παράσταση ΤΑΚΙΜ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ολοκληρώνεται στο Βόλο, στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο ‘Μελίνα Μερκούρη’ με αυτή την παράσταση, σε συνεργασία και διοργάνωση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και τη στήριξη της Δ/νσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.
Oι ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής, συμπράττουν και μάς προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο! Για μια μοναδική βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική-θεατρική και χορευτική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας. Σταθμοί του ταξιδιού μας τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη). Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε!…

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο). Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη. Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου. Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης. Υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας . Υπεύθυνος φωτισμού: Τρύφωνας Κεχαγιάς .
Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Τιμή εισιτηρίου: 10 €. Για μαθητές, φοιτητές, πολυτέκνους: 5 €.

Eισιτήρια προπωλούνται στα εξής σημεία:
Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου (καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι -Κοραή 79), Βιβλιοπωλείο Η Πένα (Σπυρίδη 21), Κατάστημα Ρικοκό (Σπυρίδη 35) και “Βαρδάκειος Αγορά” (Καλά- Νερά).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το