Τοπικά

Τι απαντά ο Παύλος Μαλινδρέτος για τις οφειλές γιατρών σε δικηγορικό γραφείο που καταθέτει αγωγές στο Αχιλλοπούλειο

Σε απάντηση των πρόσφατων απαξιωτικών δημοσιευμάτων, είναι αναγκαίο να αναφερθούν τα παρακάτω:
Καταρχάς οι ιατροί δε φέσωσαν και δε φεσώνουν δικηγορικά γραφεία. Μπορεί η σύναψη συμφωνητικών με ορισμένα δικηγορικά γραφεία να προέβλεπε την καταβολή πληρωμής ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο θα καταβάλλονταν τα χρήματα, όμως έτσι και αλλιώς η διεκδίκηση δεν έχει τελειώσει. Επίσης οι αμοιβές που ζητάει κάποιο από τα δικηγορικά γραφεία είναι κατά την εκτίμηση του και δεν αντιστοιχούν στα χρήματα που μας καταβλήθηκαν. Οι διεκδικήσεις διαφέρουν για κάθε ιατρό. Σημειωτέον ότι σε κάποιες περιπτώσεις συναδέλφων οι διεκδικήσεις κατατέθηκαν αφού η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων. Επίσης το δικηγορικό γραφείο δεν ζήτησε τα χρήματα από τους ιατρούς, αλλά από το Νοσοκομείο.
Συνεπώς είναι τουλάχιστον άδικο, μετά τα χειροκροτήματα να μας λέτε ότι φεσώνουμε τον κόσμο.
Ελπίζουμε στην άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.
Με εκτίμηση
Δρ. Παύλος Μαλινδρέτος
Απάντηση Συντάκτη
Για αρχή, να επισημάνουμε ότι τα χειροκροτήματα προς τους Νοσοκομειακούς γιατρούς για την κρίση του κορωνοϊού, δεν σχετίζονται με μια καθαρά οικονομική υπόθεση που εξετάζει η διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία  καλεί όλους όσοι δεν τήρησαν τις συμφωνίες τους με το δικηγορικό γραφείο που υπέγραψαν συμβόλαιο για τα αναδρομικά, να αναλάβουν την ευθύνη τους μιας και τα χρήματα διεκδικούνται από τα ταμεία του Αχιλλοπούλειου, δηλαδή από όλους εμάς τους φορολογούμενους.
Να επισημανθεί επίσης πως όποιος υπογράφει και δεν πληρώνει, «φεσώνει»… εκτός και αν στην ιατρική ορολογία το «φέσι» έχει διαφορετική ετυμολογία.
Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών είναι ένας άνθρωπος σοβαρός και τόσα χρόνια έχει σηκώσει ένα μεγάλο βάρος μόνος του, με χιλιάδες προβλήματα και επιβεβλημένες συγκρούσεις για τα υγειονομικά ζητήματα όλου του Νομού.  Καλείται τώρα να «σηκώσει» και το βάρος ανθρώπων της συντεχνίας του, που στην προκειμένη περίπτωση δεν του αναλογεί.
ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το