Ελλάδα

Τι απαντά ο Νίκος Φίλης για τις «πριγκίπισσες» και τα «βασιλόπουλα»

filis
Στις επικρίσεις που δέχεται για την «απαγόρευση» χρήσης των προσφωνήσεων «πριγκίπισσα» και «βασιλόπουλο» απάντησε Νίκος Φίλης, αποκαλύπτοντας πώς αποκαλεί ο ίδιος την 10χρονη κόρη του.

«Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται ο Υπουργός Παιδείας για τη δήθεν απαγόρευση χρήσης των προσφωνήσεων “πριγκίπισσα” και “βασιλόπουλο” από τους γονείς προς τα παιδιά τους, ο Νίκος Φίλης, δήλωσε, ότι, έχει κάποια βάση ο σχετικός θόρυβος και αναγνωρίζει ότι ο ίδιος έχει ευθύνη, επειδή αποφεύγει τους τίτλους ευγενείας και πολλές φορές προσφωνεί τη δεκάχρονη κόρη του” φως μου” ή -ακόμη χειρότερα- “Μαριάνα”» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας.
Το ζήτημα για τις «πριγκίπισσες» και τα «βασιλόπουλα» ξεκίνησε μετά από την αποκάλυψη ενός «οδηγού συμπεριφοράς» του καλού μαθητή που φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο οδηγός θα περιλαμβάνει τη θέσπιση ενός «συμβολαίου τιμής» που θα πρέπει να υπογραφούν από τα παιδιά στο σχολείο. Στο «συμβόλαιο» αυτό, οι μαθητές θα δίνουν «το λόγο της τιμής τους», υποσχόμενοι ότι θα σέβονται το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το