Τοπικά

Τι απαντά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στις αντιδράσεις πολιτών για τις ενορίες χωρίς ιερείς

Στο ζήτημα των μετακινήσεων ιερέων από ενορίες της Αγριάς και της Κριθαριάς, που προκάλεσε τις αντιδράσεις κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών, αναφέρθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, μετά την κοπή πίτας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.
«Χαίρομαι οι άνθρωποι να νιώθουν την ανάγκη να έχουν σε κάθε ενορία, σε κάθε χωριό, πολλές φορές και σε κάθε παρεκκλήσι, τον ιερέα τους . Δείχνει πως ο Έλληνας συνδέεται με την ορθόδοξη πίστη και την Εκκλησία» σημείωσε καταρχάς και συνέχισε:
«Έχουμε να διαχειριστούμε 160 ενορίες σε όλη τη μητροπολιτική μας περιφέρεια, τα μοναστήρια και πολλά παρεκκλήσια που θέλουν να λειτουργούν ως ενορίες. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι έγιναν κάποιες αλλαγές, που όπως δήλωσε, ως επί το πλείστον ήταν προαγωγές και ανάθεση ευθυνών σε νεότερους κληρικούς γιατί πρέπει και αυτοί να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
«Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες και θέλω να μην ανησυχεί κανείς, γιατί θα έχουμε ιερείς παντού. Θα χαρώ να μου υποδείξουν στις περιοχές που θέλουν οπωσδήποτε ιερέα, έναν φιλότιμο και ευλαβή άνθρωπο και θα αναλάβω να τον χειροτονήσω» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ιγνάτιος συμπλήρωσε ότι υπάρχουν παιδιά που επιθυμούν να χειροτονηθούν ιερείς, αλλά πρέπει να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εθελοντών ιερέων, επισημαίνοντας πως αν δεν υπήρχαν αυτοί, τότε τα κενά θα ήταν πολύ περισσότερα.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 15 είναι τα χωριά στη Μαγνησία τα οποία δεν διαθέτουν ιερέα λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και των μη μόνιμων προσλήψεων λόγω των μνημονίων.
«Αν είχαμε ακολουθήσει την πορεία που το κράτος αντιμετωπίζει με τους μισθούς, θα είχαμε μείον 30 ιερείς» κατέληξε ο κ. Ιγνάτιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το