Ελλάδα

Τι απαντά ο απεργός πείνας Μιχελογιαννάκης

mixelogiannakis
Με τίτλο «Η απεργία πείνας και η αλήθεια του Μιχελογιαννάκη» το cretalive φιλοξενεί κείμενο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου που βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο με την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την τύχη των Σύριων προσφύγων στο Σύνταγμα, που ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα με την απομάκρυνσή τους.
Ο κ.Μιχελογιαννάκης δίνει τις δικές του απαντήσεις τόσο για την απόφασή του να συμμετάσχει, όσο και για σειρά άλλων θεμάτων που του «καταλογίζουν» media και πολιτικοί αντίπαλοι, όπως το περιεχόμενο της σακούλας που είχε μαζί του, την επίσκεψη σε καφέ της περιοχής αλλά και την παλαιότερη παράφραση αρχαίας παροιμίας στο περιστύλιο της Βουλής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελογιαννάκης υποστηρίζει οτι έγινε προσπάθεια διακωμώδησης κάθε κίνησης και πράξης, εξηγώντας οτι: “Η επίμαχη «σακούλα με τα παξιμάδια», που εμφανίζεται σε ένα βίντεο, δεν είναι τίποτα άλλο από την γνωστή σε πολλούς συμπολίτες μας, «σακουλίτσα με τα φάρμακα» ή για άλλους η μίνι «φαρμακαποθήκη Μιχελογιαννάκη», που πάντα έχω μαζί μου ως γιατρός. Φάρμακα, τα οποία εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ότι ήταν απαραίτητα σε αρκετούς Σύρους, όλες αυτές τις ημέρες. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους σας, ότι η δημοσιογράφος που φαίνεται στο επίμαχο βίντεο, έχει ήδη διαψεύσει τις κακοήθειες που κυκλοφορούν και κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρχε ίχνος φαγώσιμου στην σακούλα. Θέλω επίσης να υπενθυμίσω ότι προσωπικά ζήτησα να γίνει εξέταση, για να αποδειχθεί αν είχα φάει κάτι.

Η επίμαχη βόλτα για καφεδάκι, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η επιλογή του καφενείου «Εθνικόν», λίγα μέτρα δίπλα από το χώρο της απεργίας, όπου τόσο οι Σύροι, όσο και εγώ, αναγάγαμε τον καφέ ως αντίτιμο της χρησιμοποίησης των χώρων υγιεινής που διαθέτει. Δυστυχώς είμαι υπερτασικός, η αγωγή λοιπόν που λαμβάνω, υπερτασικά-διουρητικά φάρμακα, που δημιουργούν εντονότερα κάποιες ανάγκες. Ευτυχώς, για αυτό δεν γράφηκε τίποτα”.

Αναλυτικά το κείμενο στο www.ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το