Οικονομία

Τι απαντά το Υπουργείο Εργασίας για το e-mail της τρόικας

vroutsis-troika

Για συνήθη πρακτική της διαπραγματευτικής διαδικασίας κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με το e-mail της τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών, υποβαθμίζοντας έτσι τη σημασία του, ενώ εκφράζουν αισιοδοξία για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν, ότι στο υπουργείο Εργασίας έλαβαν γνώση του περιεχομένου του μηνύματος αργά χθες το βράδυ.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις, σε ότι αφορά την ποσοτικοποίηση των μέτρων που προτείνει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να βοηθήσει στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του υπουργείου Οικονομικών.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έχει προτείνει προς την τρόικα, συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών.
Συγκεκριμένα, έχει προτείνει, μεταξύ άλλων, τον έλεγχο των οικογενειακών επιδομάτων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι και των συντάξεων λόγω θανάτου οι οποίες χορηγούνται στους επιζώντες.
Από τον έλεγχο των επιδομάτων το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι από το 2015 θα εντοπισθεί η παραβατικότητα που εκτιμάται στο 5% των 664.862 δικαιούχων και θα εξοικονομηθούν τουλάχιστον 25.000.000 ευρώ ετησίως. Η συνολική δαπάνη των οικογενειακών επιδομάτων που λαμβάνουν συνταξιούχοι ανέρχεται σήμερα στα 462.500.000 ευρώ.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το