Τοπικά

Τι απαντά η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στην καταγγελία ότι αρνήθηκε μεταφορά παιδιών της Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Πολιτική σπέκουλα βλέπει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ πίσω από την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Βόλου για άρνηση μεταφοράς παιδιών με αναπηρικό αμαξίδιο προς τα σχολεία τους. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ είχε ενημερώσει την Περιφερειακή Διοίκηση πριν από 9 μήνες για την αδυναμία μεταφοράς παιδιών προς σχολικές μονάδες λόγω μεγάλου φόρτου μετακινήσεων στις δομές που εξυπηρετεί.
Η ανακοίνωση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ:

«Με αφορμή τη δημοσίευση ανακοινώσεων στον τοπικό τύπο περί δήθεν άρνησης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για μεταφορά παιδιών σε αναπηρικό αμαξίδιο προς τα σχολεία τους με τα αυτοκίνητα της θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι η Περιφερειακή Διοίκηση είχε ενημερωθεί από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με σχετική επιστολή προ εννεαμήνου ότι δεν ήταν σε θέση να αναλάβει τη μεταφορά παιδιών προς σχολικές μονάδες την περίοδο 2018-2019 λόγω μεγάλου φόρτου μετακινήσεων από και προς τις δομές που ήδη εξυπηρετεί.
Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Βόλου με ένα κατάπτυστο κείμενο γεμάτο ανακρίβειες και παραποίηση της πραγματικότητας αντί να αποδώσει ευθύνες εκεί που ανήκουν, επιτίθεται στην Δημοτική Αρχή και στην διοίκηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κατηγορεί τους ίδιους τους εργαζόμενους για αδιαφορία και αναλγησία τη στιγμή που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή φροντίζοντας και δίνοντας το απόθεμα της ψυχής τους καθημερινά. Θεωρούμε πολύ μικρόψυχη και ύποπτη τη σπέκουλα εναντίον της Δημοτικής Αρχής χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα άτομα με αναπηρία για τα οποία ο δήμος Βόλου έχει μια πανελλήνια πρωτιά σε υπηρεσίες και προγράμματα.

Τι κάνει ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για τη μεταφορά των ΑμεΑ
1. Έχει στη διάθεση της 4 αυτοκίνητα με δυνατότητα μεταφοράς 35 καθήμενων ΑμεΑ και 10 αμιξιδίων που ήδη καθημερινά μεταφέρουν 55 καθήμενους και 16 αμαξίδια όπως έχει υποχρέωση από τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει και επιπλέον εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση την ΕΛΕΠΑΠ μεταφέροντες παιδιά με αναπηρία στις εγκαταστάσεις της. Να σημειωθεί δε ότι φέτος οι ανάγκες μεταφοράς είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με την περυσινή χρονιά εξ αιτίας του ότι πολλά παιδιά που πέρυσι μεταφέρονταν στα σχολεία ήδη μεταφέρονται στο ΚΔΑΠ με Αναπηρία.
2. Μεταφέρει άτομα με αμαξίδια και άλλες αναπηρίες στα Κέντρα ημερήσιας φροντίδας Ηλικιωμένων στο Βόλο και στην Αγριά και στο ειδικό τμήμα του Παιδικού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας.
3. Ο Δήμος Βόλου, με εντολή δημάρχου, έχει ήδη δεσμεύσει στον προϋπολογισμό του 2019 ένα αυξημένο ποσό στη νέα επιχορήγηση προς την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την αγορά δύο νέων αυτοκινήτων μεταφοράς ΑμεΑ ύψους 120.000 ευρώ.
Ακόμα και ο ποιο κακόπιστος θα διαπιστώσει ότι οι ασυναρτησίες περί δήθεν αδιαφορίας και αναλγησίας είναι εξωπραγματικές και κακόβουλες με στόχο να πλήξουν την άριστη και αγαστή σχέση που διατηρεί η παρούσα Δημοτική Αρχή με το κίνημα και τους συλλόγους με αναπηρία. (Σύλλογος Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες “Ιππόκαμπος” Αθλητικός Σύλλογος ‘Αργοναύτες”, Μάγνητες Τυφλοί, κλπ.)
Αυτοί που κάνουν ότι δεν ξέρουν ή ότι δεν καταλαβαίνουν είναι λίγοι και περιθωριοποιημένοι από το ίδιο το κίνημα των ΑμεΑ. Από τη μεριά μας κάνουμε και θα κάνουμε κάθε τι που είναι εφικτό για τη μεταφορά και εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με αναπηρία όπως εξάλλου ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Βόλου από την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κυρία Χάλαρη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018,, χωρίς ωστόσο να διακινδυνεύσουμε ούτε την ασφάλεια των μετακινούμενων παιδιών αλλά και ούτε την προβλεπόμενη καλή λειτουργία των δομών μας. Παράλληλα θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση προς την Περιφερειακή Διοίκηση η οποία έχει την ευθύνη για τη μεταφορά ΑμεΑ σε σχολικές δομές να αναλάβει την ευθύνη της και να μεριμνήσει για την εξεύρεση άμεσης λύσης.

Τι κάνει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την αναπηρία
1. Λειτουργεί δύο ΚΔΑΠ για άτομα με αναπηρία σε Βόλο και Νέα Ιωνία με συνολικά 90 επωφελούμενους, πρωί και απόγευμα. Ήδη δρομολογήσει την κατασκευή ενός τρίτου για ώστε να καλυφθούν πρόσθετες ανάγκες το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2019
2. Λειτουργεί Κέντρο Διημέρευσης για 15 επωφελούμενα ΑμεΑ σε καθημερινή βάση.
3. Λειτουργεί πρότυπο τμήμα βρεφών με αναπηρία στον Παιδικό σταθμό της Νεάπολης με δυναμικότητα 10 νήπια
4. Υποστηρίζει υλικά και με προσωπικό το συνεταιρισμό για άτομα με αναπηρία “Ηλιοτρόπια” με έντεκα επωφελούμενους σε καθημερινή βάση και ένα πρότυπο πρόγραμμα ένταξης και επαγγελματικής αποκατάστασης.
5. Έχει εγκαταστήσει πρότυπο σύστημα πρόσβασης στο νερό για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο στην παραλία του Αναύρου και έχει δρομολογήσει την αγορά άλλων τριών παρόμοιων συστημάτων σε αντίστοιχες παραλίες
6. Συνεργάζεται ουσιαστικά και στηρίζει φορείς και συλλόγους για την αναπηρία, παραχωρώντας χώρους για τη λειτουργία τους στα κοινωνικά κέντρα
Εν κατακλείδι και για όσους πατρονάρουν τέτοιες αήθεις και προβοκατόρικες επιθέσεις θα υπενθυμίσουμε ότι οι πολίτες ήδη έχουν καταλάβει την πραγματικότητα για τα δόλια και ύποπτα συμφέροντα που εξυπηρετούν όλοι αυτοί που υπηρέτησαν, και συνεχίζουν να το κάνουν, την διαπλοκή στην πόλη μας και ότι με την παρούσα δημοτική Αρχή το περιεχόμενο των δημοτικών ταμείων θα κατευθύνεται αποκλειστικά για την ικανοποίηση των αναγκών της πόλης και των πολιτών και μόνο. Κάθε άλλη προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το