Τοπικά

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη στην Αγριά – Εμφανίστηκε ως τεχνικός της ΔΕΗ και της άρπαξε 9.000 ευρώ…

Θύμα απατεώνα έπεσε προχθές μια ηλικιωμένη στην Αγριά. Ο απατεώνας κατόρθωσε και της απέσπασε χρηματικό ποσό 9.000 ευρώ περίπου, που ήταν οι οικονομίες μιας ζωής…
Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες που προσποιούνται τους τεχνικούς της ΔΕΗ και αποσπούν χρήματα κυρίως από ηλικιωμένους. Αυτή τη φορά ο απατεώνας, πιθανόν Έλληνας Ρομ, ήταν ένας και εμφανίστηκε προχθές το μεσημέρι στο σπίτι 90χρονης στην Αγριά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του «Astra», ο επιτήδειος επισκέφθηκε την 90χρονη, η οποία διαμένει μόνη της και δήλωσε πως είναι τεχνικός της ΔΕΗ. Σκοπός της επίσκεψής του, όπως της ανέφερε, ήταν τεχνικό πρόβλημα με διαρροή ρεύματος που παρατηρήθηκε στη μονοκατοικία της, βλάβη η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από τεράστιες χρεώσεις και κίνδυνο φωτιάς από βραχυκύκλωμα. Η 90χρονη ανησύχησε και φέρεται να έδειξε εμπιστοσύνη στον απατεώνα, ο οποίος μάλιστα προσποιήθηκε μπροστά της, πως συνομιλούσε από το κινητό τηλέφωνο με το παιδί της, διαβεβαιώνοντας πως θα κάνει ότι καλύτερο, για να αποκατασταθεί η βλάβη. Στη συνέχεια ζήτησε, επικαλούμενος και σύμφωνη γνώμη του παιδιού της, να βγάλει από το στρώμα και όπου αλλού είχε κρυμμένα χρήματα, καθώς κινδύνευαν να καούν, αν έπαιρνε φωτιά από βραχυκύκλωμα το σπίτι, ατύχημα το οποίο μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Η 90χρονη πανικοβλήθηκε. Έστρωσε ένα σεντόνι στο τραπέζι του καθιστικού και άρχισε να φέρνει δεσμίδες με χρήματα, να τα εναποθέτει στο σεντόνι και να επιστρέφει με άλλες αποταμιεύσεις, από το σημείο όπου τα είχε κρύψει. Κατόπιν δήλωσε στον απατεώνα πως δεν υπήρχαν άλλα κρυμμένα χρήματα κι εκείνος την έστειλε για κάποιο λόγο σε άλλο δωμάτιο, πήρε το σεντόνι με τα 9.000 περίπου ευρώ και εξαφανίστηκε. Επιστρέφοντας η 90χρονη στο καθιστικό, απόρησε από την εξαφάνιση του «τεχνικού» και επικοινώνησε με το παιδί της, οπότε και άρχισε να αποκαλύπτεται η απάτη, η οποία της κόστισε τις αποταμιεύσεις μιας ζωής.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εκτός από μαρτυρίες, αναζητούν και υλικό από κάμερες της περιοχής, ώστε να ταυτοποιήσουν τον δράστη. Μάλιστα φέρεται να επέδειξαν στην 90χρονη φωτογραφίες ατόμων που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Η ελληνική Αστυνομία συνιστά στους ηλικιωμένους κυρίως, να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία τους πλησιάζουν ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων ή ως γιατροί, αστυνομικοί ή τεχνικοί της ΔΕΗ και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το