Τοπικά

Θύελλα από τις δηλώσεις Φάμελλου για την ΑΓΕΤ και την καύση σκουπιδιών – “Για την υγεία μας είμαστε ικανοί για όλα”

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ κ. Βαξεβανόβουλος δήλωσε στην e-thessalia.gr πως οι δηλώσεις Φάμελλου στη “Θεσσαλία” υπέρ της ισχύος του καθεστώτος καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, προκαλούν οργή και είναι ιταμές.

“Σε αυτή την ιταμή απάντηση του κ. Φάμελλου πραγματικά είμαι εξοργισμένος και μένω έκπληκτος. Κατεβήκαμε άνθρωποι στο Υπουργείο για αυτό το μείζον θέμα που μας ταλανίζει για να πιέσουμε αυτούς που πρέπει να προστατεύουν εμάς και το περιβάλλον-μιλάμε με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργού και μας είπε ότι θα το συζητήσουν και τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει συνάντηση στον Βόλο -και την ίδια μέρα μέρα ο υπουργός βγαίνει και αναφέρει αυτά. Εμείς όμως πριν φύγουμε από το υπουργείο είπαμε στη Γενική Γραμματέα πως αν δεν τηρηθούν αυτά που είπαμε, εάν μας κοροιδεύουν, την επόμενη φορά θα κατεβούμε στην Αθήνα 4.000 άτομα και δεν θα φύγουμε αν δεν γίνει ανάκληση της άδειας στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια. Αυτό ζητήσαμε είναι να έρθει ο κ. Φάμελλος στον Βόλο, να δούμε ποια είναι τα επιχειρήματα της ΑΓΕΤ και ποια είναι τα δικά μας, να δούμε τι είναι οι διοξίνες. Θέλαμε έναν συνολικό διάλογο, και με εκπρόσωπο της ΑΓΕΤ, για να φανεί ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο”, δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως οι δηλώσεις δηλώνουν αδιαλλαξία και θα πάρει άλλες διαστάσεις το θέμα.
“Αυτό το μπαλάκι ευθυνών που πετάγεται μία από την Περιφέρεια στο Υπουργείο και μια από το Υπουργείο στην Περιφέρεια πρέπει να βάλει τους πολίτες σε σκέψεις. Επίσης ο κ. Φάμελλος μιλάει για “πιλοτική” καύση. Αν σε αυτό το πείραμα αποδειχθεί ότι όντως η ΑΓΕΤ γεμίζει τα χώματα μας, τα φυτά μας με διοξίνες, τότε τι θα γίνει; Εμείς από ποιον θα ζητήσουμε ευθύνες; Ο κ. Φάμελλος μένει στη Θεσσαλονίκη και τώρα είναι στην Αθήνα. Εμείς όμως είμαστε εδώ. Τι θα κάνουμε όταν θα έχει ρυπανθεί αυτός ο τόπος; Είναι αδιανόητο να ξεστομίζει ο κ. Φάμελλος ότι το πρόγραμμα είναι σε πιλοτικό στάδιο. Βλέπουμε ότι ο κ. Φάμελλος, ότι τρόμαξε με αυτό που συνέβη στην Αθήνα γιατί είδε πόσο ικανοί είμαστε και τους πιάσαμε στον ύπνο. Εφόσον αφορά την υγεία μας είμαστε ικανοί για όλα και θα το σταματήσουμε πάση θυσία, οπότε ας το ξανασκεφτεί ο υπουργός”

Για την επερώτηση των κυβερνητικών βουλευτών, ο κ. Βαξεβανόπουλος είπε πως έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. “Τώρα χρειάζεται πιο δραστικά μέτρα” είπε.
“Θέλουμε η Περιφέρεια να μην σταθεί μόνο στην τήρηση του νόμου. Ας έρθει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι πολίτες στις 5 Μαίου. Σε αυτό τον αγώνα όσοι μείνουν ουδέτεροι είναι με την άλλη πλευρά. Εμείς τους θέλουμε όλους μαζί μας. Επίσης το Επιμελητήριο πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της καύσης. Έχει πάρει κατά της μονάδας SRF αλλά πρέπει να πάρει και για το μείζον θέμα της καύσης σκουπιδιών. Είναι ένα θέμα που θα μα καταδικάσει για τις επόμενες δεκαετίες.

Η απόφαση του Δήμου κατά της καύσης είναι υποκριτική ενώ πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι ο Δήμος προχωράει το εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων καθώς γνωμοδοτήθηκε θετικά από την Περιφέρεια. Υπάρχει η απόφαση για την προμελέτη στη Διαύγεια με τη θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας.
Στις δημοτικές εκλογές δεν κάνουμε χαβαλέ. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας” δήλωσε.

Η Επιτροπή Αγώνα προειδοποιεί με κατάληψη διαρκείας 

“Αμετανόητος! Μην ανησυχείτε κύριε Φάμελλε. Σας πιάσαμε μία φορά στον ύπνο και καταλάβαμε το γραφείο σας. Θα το ξανακάνουμε, όπως και σας το δηλώσαμε. Και θα είναι για πολύ…Μέχρι να ανακαλέσετε την απόφαση καύσης σκουπιδιών.
Ενώ για σας παίζεται η καρέκλα σας, για μας παίζεται η ζωή μας” είναι η δήλωση της Επιτροπής Αγώνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το