Ελλάδα

Θρήνος και οργή στην κηδεία της 17χρονης που έπεσε από γέφυρα – Οι ιερείς αρνήθηκαν να τη «διαβάσουν»

Η μικρή κοινότητα του Μοχού αποχαιρέτησε, το Σάββατο (25/05) τη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, Νικολέτα, η οποία σε ηλικία 17 ετών έχασε τη ζωή της, πέφτοντας από τη γέφυρα της Σταλίδας.

Η εξόδιος ακολουθία του παιδιού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου. Το τελευταίο αντίο στο παιδί είπαν συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, καθηγητές. Όπως, ωστόσο, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα της Κρήτης, κοινωνική κατακραυγή έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου να μη διαβαστεί το ευαγγέλιο στη κηδεία της 17χρονης. Στην τοπική κοινωνία επικρατούν αναβρασμός και οργή καθώς πρόκειται για μία ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι σε μία οικογένεια που έχει χάσει το παιδί της. Οπως σημειώνεται στα σχετικά ρεπορτάζ, τις δύσκολες αυτές ώρες η εκκλησία όφειλε να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας, να τη στηρίξει και να της δώσει κουράγιο.

«Τέτοιες συμπεριφορές, δυστυχώς, απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία», σχολίασαν συγγενείς και φίλοι του κοριτσιού, το οποίο έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από γέφυρα στο κενό. Αναβρασμός επικρατεί στο Μοχό, στη Σταλίδα και στην ευρύτερη περιοχή.

«Ετοιμαζόταν για το καλοκαίρι, να ζήσει τη ζωή της»

Στο μεταξύ, μπορεί η οικογένεια να αμφισβητεί την εκδοχή της αυτοκτονίας, όμως για το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, βάσει και της ιατροδικαστικής, ο φάκελος της υπόθεσης ταξινομείται ως αυτοχειρία. Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση Creta, η μεγαλύτερη αδερφή της Νικολέτας ξέσπασε, αδυνατώντας να πιστέψει πως δεν θα ξαναδεί την αδερφή της. «Ξέρω ότι σίγουρα δεν αυτοκτόνησε. Γιατί να αυτοκτονήσει ένα παιδί χαρούμενο. Μιλούσαμε πολύ συχνά, μου έλεγε όλες τις σκέψεις της, γιατί να αυτοκτονήσει;», δήλωσε.

«Ήταν μια χαρά, ήταν πολύ χαρούμενη γιατί ξέραμε ότι θα φύγουμε στο εξωτερικό. Κάποιες φορές αγχωνόταν λίγο με τις εξετάσεις, γιατί ήθελε να βγάλει έναν καλό βαθμό για το σχολείο, αλλά ήξερε ότι θα πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό, οπότε δεν την ένοιαζε και τόσο» είπε, ενώ πρόσθεσε πως, «την είχαν δει και το πρωί στη στάση του λεωφορείου, είχε βάλει και τα ωραία της ρούχα, ήταν μια χαρά. Ήταν η τελευταία ημέρα που θα έγραφε εξετάσεις στο σχολείο και ήταν μια χαρά. Ετοιμαζόταν για το καλοκαίρι, για να πάει για μπάνια, να ζήσει τη ζωή της. Ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, δεν ξέρω».

video

Θύμα εκφοβισμού;

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία της Χερσονήσου θα διεξάγει έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες, δημοσίως αλλά και σε καταθέσεις, οικείων προσώπων του παιδιού, και ειδικότερα της αδερφής της, ότι η Νικολέτα δεχόταν λεκτικό bullying στο σχολείο της.

Οι αναφορές αυτές αφορούν στην συμπεριφορά ενός καθηγητή και κάποιων συμμαθητών του κοριτσιού. Σε συνεννόηση με την αρμόδια Εισαγγελέα θα δοθούν κατευθύνσεις ώστε να ληφθούν καταθέσεις και να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα σε σχέση με το σκέλος του μπούλινγκ.

Πηγή:ethnos

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνάντηση ΠΑΚ Θεσσαλίας με τον περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα και διάλογος για αγροτικά θέματα

Συνάντηση με κλιμάκιο της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης…

12 Ιουνίου 2024

Και η ανακύκλωση συνεχίζεται στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου: Παλιά ελαστικά αυτοκινήτων δίνουν χρώμα και άρωμα στη σχολική αυλή

Στο πλαίσιο συμμετοχής του 10ου Γυμνασίου Βόλου στην περιβαλλοντική δράση «Οικολογικά Σχολεία» και μέσα από…

12 Ιουνίου 2024

ΕΔΕ στον δήμο Μετεώρων για τον υπάλληλο που απείχε από την εργασία 13 χρόνια

«Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν και σε τίποτα και η έρευνα θα φτάσει μέχρι…

12 Ιουνίου 2024

«Εφιάλτης» για επιβάτες της Qatar Airways εν μέσω καύσωνα στην Αθήνα – Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους επιβάτες πτήσης της Qatar Airways την περασμένη Δευτέρα (10/06).…

12 Ιουνίου 2024

Απίστευτη αμμοθύελλα στα Τρίκαλα (video)

Απίστευτη αμμοθύελλα ξέσπασε ξαφνικά στα Τρίκαλα το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ ο υδράργυρος άγγιζε…

12 Ιουνίου 2024

Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Αμοργό για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα Έρικ Κάλιμπετ, τα…

12 Ιουνίου 2024