Ελλάδα

Θρίλερ με το φάκελο με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – 7 άτομα στο νοσοκομείο

Πολλά ερωτηματικά καλύπτουν την περίεργη υπόθεση του ύποπτου φακέλου με σκόνη που έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Κλιμάκιο 14 ατόμων της 1ης ΕΜΑΚ ειδικευμένοι για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών, έφτασε με C-130 στη Λέσβο το βράδυ της Τετάρτης, όπως και κλιμάκιο του Δημόκριτου για την ασφαλή περισυλλογή του αντικειμένου και μεταφορά του στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις ανάδειξης της σύστασης της ουσίας.
Το κλιμάκιο, μαζί με τους ειδικούς του «Δημόκριτου», θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ακόμη, θα ελεγχθούν οι χώροι του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Σε δεύτερο στάδιο οι διωκτικές αρχές θα ερευνήσουν την ύπαρξη του… Ινδού αποστολέα, που αναγράφεται χειρόγραφα εξωτερικά του φακέλου, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού του αποστολέα. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που παρακολουθούν, προς το παρόν διακριτικά, την εξέλιξή της.

«Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους»
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα φυλλάδια του φακέλου με την ύποπτη σκόνη έγραφαν στην αγγλική γλώσσα «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».Ο φάκελος με τα φυλλάδια και την σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης είχε Ινδό αποστολέα και αποδέκτη την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ο χώρος του Πανεπιστημίου, που εντοπίστηκε ο φάκελος έχει αποκλειστεί, προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος, ενώ πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς και ο αστυνομικός που έπιασε τον φάκελο, έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους. Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει εντελώς.

Πηγή:  iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πέθανε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Κτιστάκη

Μετά από μάχη με τον καρκίνο πέθανε σε ηλικία 59 ετών η υποψήφια βουλευτής της…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τους νικητές του διαγωνισμού «Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία» βράβευσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός

Τα βραβεία του διαγωνισμού «Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία» που διοργάνωσαν το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας σε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ανατροπή με τη 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ: Οι γιατροί της έκοψαν τα φάρμακα καταστολής – Παραμένει στη ΜΕΘ

Ώρες αγωνίας ζει η οικογένεια της 17χρονης μαθήτριας που υπέστη αλλεργικό σοκ ενώ βρισκόταν σε…

27 Δεκεμβρίου 2023

45χρονος «άδειαζε» τραπεζικούς λογαριασμούς με τη μέθοδο «Phishing»

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα),…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μουσική, χορός, δώρα και εδέσματα από την ΟΕΒΕΜ και το Επιμελητήριο Μαγνησίας στον πεζόδρομο της Ερμού

Για μία ακόμη χρονιά η Ο.Ε.Β.Ε.Μ. με το Επιμελητήριο Μαγνησίας διοργανώνουν δράση στήριξης και προώθησης…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 18χρονο που σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας στον 18χρονο που ομολόγησε…

27 Δεκεμβρίου 2023