Κόσμος

Θρίλερ με τα εξαφανισμένα μικρά παιδιά στη ζούγκλα του Αμαζονίου – Και ο στρατός στις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης

Ένα απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από την 1η Μαΐου με την εξαφάνιση τεσσάρων μικρών παιδιών στην Κολομβία τα οποία οι Αρχές θεωρούν ότι επέζησαν ενός αεροπορικού δυστυχήματος στην άγρια ζούγκλα του Αμαζονίου.

Τα παιδιά, ηλικίας δεκατριών, εννέα, τεσσάρων ετών και 11 μηνών, φαίνεται ότι περιπλανιούνται στη ζούγκλα αφότου συνετρίβη το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν. Στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των μικρών παιδιών συμμετέχει και ο στρατός της Κολομβίας. Η επιχείρηση διάσωσης «Ελπίδα» βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αυτήν συμμετέχουν πάνω από 160 στρατιωτικοί. Το Σαββατοκύριακο που μάς πέρασε, οι ομάδες εντοπισμού και διάσωσης έριξαν κιτ επιβίωσης – δέματα με τρόφιμα και πόσιμο νερό. Επιπλέον, δέκα χιλιάδες φυλλάδια ρίχτηκαν στην περιοχή του Αμαζονίου όπου εικάζεται ότι βρίσκονται τα παιδιά, με την ελπίδα ότι θα βρεθούν σώα και ασφαλή.

Τα φυλλάδια που οι Αρχές ευελπιστούν ότι θα πέσουν στα χέρια των τεσσάρων μικρών παιδιών είναι γραμμένα στα ισπανικά και στη γλώσσα των αυτοχθόνων Ουιτότο. Σε αυτά εξηγείται πώς τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης. Ο στρατός, παράλληλα, προσπαθεί να εντοπίσει πού μπορεί να βρίσκονται τα τέσσερα αδέλφια ή, έστω, προς τα πού κατευθύνονται μέσα στη ζούγκλα, με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων.

Την περασμένη Τετάρτη ο Γουστάβο Πέτρο, πρόεδρος της Κολομβίας, μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα παιδιά βρέθηκαν σώα. Ωστόσο, μία ημέρα αργότερα διέψευσε την είδηση, γνωστοποιώντας πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θεωρούν ότι, τα αδέλφια μπορεί να περιπλανιούνται σε μία έκταση περίπου 323 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα στη ζούγκλα, δηλαδή στο 80% της επιφάνειας της πρωτεύουσας της χώρας, που έχει οκτώ εκατομμύρια κατοίκους. Κατά τις χερσαίες έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών βρέθηκαν διάφορα ίχνη, ιδίως μπιμπερό, μισοφαγωμένα φρούτα και ένα πρόχειρα φτιαγμένο κατάλυμα.

Από το Σαββατοκύριακο, στις έρευνες συμμετέχει και ομάδα αποτελούμενη από επτά αυτόχθονες φυλές από όλη τη χώρα, οι οποίοι και είναι εξοικειωμένοι με τη ζούγκλα. Παράλληλα, άλλοι αυτόχθονες κάνουν και «πνευματικές τελετές», στο πλαίσιο των οποίων «μιλούν στη ζούγκλα και της ζητούν να τους μιλήσει» κι αυτή, να τους βοηθήσει να βρουν τα παιδιά.

Το δυστύχημα
Την Πρωτομαγιά, το μικρό αεροσκάφος τύπου Τσέσνα 206 στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα παιδιά μαζί με τη μητέρα τους και άλλα δύο πρόσωπα, χάθηκε από τα ραντάρ στα περίχωρα της πόλης Σαν Χοσέ ντελ Γουαβιάρε, στον νομό Κακετά, νότια του προορισμού του. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν στις 15 Μαΐου, μέσα σε πυκνή βλάστηση.

Τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης ανέσυραν τρεις σορούς, μεταξύ των οποίων ήταν και της μητέρας των παιδιών, του πιλότου και ηγέτη κοινότητας αυτοχθόνων Ουιτότο, στην οποία και ανήκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Αυτοί ήταν και οι μόνοι ενήλικοι στο μικρό αεροσκάφος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το