Αθλητισμός

Θρίαμβος της «βιονικής» Στεφανίδη στο Ultimate Garden Clash

Παραμένει εντυπωσιακή κι εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και αγωνιστικής απραξίας, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη! Η κορυφαία Ελλήνιδα αθλήτρια αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να απογειωθεί (έχει ρεκόρ 4,91 μ.) αλλά επικράτησε σε έναν ιδιαίτερο αγώνα αντοχής στο επί κοντώ, το «The Ultimate Garden Clash» που διοργάνωσε η World Athletics (για δεύτερη φορά μετά τη μονομαχία των κορυφαίων ανδρών στο επί κοντώ) και μεταδόθηκε live διαδικτυακά. Πήρε τη νίκη από τις Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) και Αλισον Νιούμαν (Καναδάς) καθώς κατάφερε σε διάστημα μισής ώρας να ξεπεράσει 34 φορές τα 4,00 μ., ενώ απέτυχε μόλις δύο φορές στο συγκεκριμένο ύψος.

Η Στεφανίδη αγωνίστηκε στη Φιλοθέη στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» και άλλες οι δύο πρωταθλήτριες σε στάδια των χωρών τους. Οι απαιτήσεις του αγώνα ήταν ιδιαίτερες, δεδομένου ότι για πρώτη φορά κλήθηκαν και οι τρεις να κάνουν αγώνα αντοχής, σε μια περίοδο μάλιστα που προέρχονταν από έλλειψη αγώνων, ακόμη και εντατικών προπονήσεων λόγω καραντίνας.

Παράλληλα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε να αντιμετωπίσει και τον καύσωνα. Μπήκε με αποφασιστικότητα στον αγώνα, αφού στο πρώτο 15λεπτο είχε 19 στις 19 επιτυχημένες προσπάθειες, ενώ στο δεύτερο μέρος έκανε μόλις δύο άκυρα άλματα. Σημειωτέον πως οι αθλήτριες στις αποτυχημένες προσπάθειες έπρεπε να τοποθετούν μόνες τους τον πήχη στον στυλοβάτη!
Οι τρεις συμμετέχουσες παρότι ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένες στο τέλος της αναμέτρησης δήλωσαν ενθουσιασμένες γι’ αυτόν τον διαφορετικό αγώνα. Η Κέιτ Ναζόν ήταν δεύτερη με 30 επιτυχημένες προσπάθειες και η Άλισον Νιούμαν τρίτη με 21 προσπάθειες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το