Αθλητισμός

Θρίαμβος για την βολιώτικη κωπηλασία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στα Γιάννενα

Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 που εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τα ελληνικά κουπιά, και ιδιαίτερα για τους αθλητές από τη Μαγνησία. Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Δύο μετάλλια κατέκτησε η Ελένη Βαρελοπούλου, το ένα μαζί με την Αγγελική Αραμπατζή, ενώ στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Γιάννης Καλανδαρίδης.
Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατάγεται από τον Πτελεό, αλλά ανήκει στον ΕΝΟΑ. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη λίμνη Παμβώτιδα μετείχε στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών μαζί με τον Πέτρο Γκαϊδατζή και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Ελένη Βαρελοπούλου, Αγγελική Αραμπατζή και Γιάννης Καλανδαρίδης ανήκουν στον ΟΕΑ/ΝΑΒ. Οι Βαρελοπούλου και Αραμπατζή μαζί με τις Σοφία Θεοχάρη και Χρυσή Καλίτσα συνέθεσαν το ελληνικό πλήρωμα στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών των νέων γυναικών και πήραν το αργυρό μετάλλιο.
Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε και ο Καλανδαρίδης μαζί με τον Θανάση Παλαιοπάνο στη δίκωπο άνευ των νέων ανδρών. Η Βαρελοπούλου πήρε και δεύτερο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών και συγκεκριμένα το χάλκινο με παρτενέρ την Ελένη Βαρβέρη.

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης με τον Θανάση Παλαιοπάνο

Ικανοποιητική παρουσία είχαν δύο ακόμη αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ. Ο Δημήτρης Ζωγράφος ήταν μέλος της τετρακώπου άνευ των νέων ανδρών μαζί με τους Λεωνίδα Τζουμεζή, Δημήτρη Ζωγράφο, Λεωνίδα Παλαιοπάνο, Θεόδωρο Λαπίκοφ. Πήραν την πρώτη θέση στον μικρό τελικό και την 7η στη γενική κατάταξη. Τέλος, ο Βασίλης Μπαρούτας, μαζί με τον Δημήτρη Στασινό μετείχε στον γ’ τελικό στη δίκωπο νέων ανδρών. Η διοίκηση του ΟΕΑ/ΝΑΒ με ανακοίνωσή της συγχαίρει τους αθλητές του ομίλου.
Οι αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ και ο Παπακωνσταντίνου, βοήθησαν τη χώρα μας να καταλάβει την 3η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, με τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα. Πρώτη κατετάγη η Ρουμανία με εννέα χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια και δεύτερη η Λευκορωσία με τρία χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια.

Τα ελληνικά μετάλλια
Τα πληρώματα που σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία στους χθεσινούς τελικούς του Ευρωπαϊκού Κ23 είναι τα εξής, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της κωπηλατικής ομοσπονδίας:
-H Aννέτα Κυρίδου στο Σκιφ Νέων Γυναικών (χρυσό μετάλλιο).
-Οι Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου στην δίκωπο (χρυσό μετάλλιο).
-Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελ. βαρών των ανδρών (χρυσό μετάλλιο).
-Οι Σοφία Θεοχάρη-Αγγελική Αραμπατζή-Ελένη Βαρελοπούλου-χρυσή Καλίτσα στο τετραπλό σκιφ ελ. βαρών των νέων γυναικών (ασημένιο μετάλλιο).
-Οι Θανάσης Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδραρίδης στη δίκωπο άνευ των νέων ανδρών (ασημένιο μετάλλιο).
-Ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ των νέων ανδρών (χάλκινο μετάλλιο).
-Οι Ελένη Βαρβέρη-Ελένη Βαρελοπούλου στο διπλό σκιφ ελ. βαρών των γυναικών (χάλκινο μετάλλιο).
Μετά το τέλος των αγώνων ο πρωταθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ Γιάννης Καλανδαρίδης τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη φετινή χρονιά. Στη Σαρασότα πήραμε το τρίτο παγκόσμιο και σήμερα είχαμε εδώ ξανά αντιπάλους μας αυτούς που είχαν βγει εκεί πρώτοι και δεύτεροι. Καταφέραμε να περάσουμε τον δεύτερο, όχι όμως τον πρώτο. Ευχαριστούμε όλους όσοι βρέθηκαν εδώ και μας στήριξαν. Επόμενος στόχος είναι η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

Κεντρική φωτό: Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το