Παραπολιτικά

Το θράσος ως κανόνας …επιβίωσης

Ο «πόλεμος» στον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ συνεχίζεται με αφορμή τις καταγγελίες ότι συνδικαλίστρια της ΔΑΣ και συγκεκριμένα η Εύη Καρυδάκη κατέθεσε έγγραφο αξιολόγησης τον Ιούνιο.
Η ίδια μέσα από τσιτάτα αρνήθηκε ότι το έπραξε αλλά όταν ρωτήθηκε γιατί δημιούργησε μεγάλο επεισόδιο στο Γραφείο Προσωπικού και έσκισε την αίτηση -σύμφωνα πάντα με την επίσημη καταγγελία εναντίον της-δεν θέλησε να απαντήσει στους δημοσιογράφους. Χθες η πλειοψηφία του Συλλόγου που κατηγορήθηκε από την Καρυδάκη πως κανένα έγγραφο δεν είχε στα χέρια της από την προσωπική αξιολόγηση, της ζήτησε να περάσει από το Γραφείο Προσωπικού, γιατί η σκισμένη αίτηση κολλήθηκε και βρίσκεται κανονικά στον φάκελό της με αριθμό πρωτοκόλλου.
Ο συνδικαλισμός αναμφισβήτητα έχει έναν ρόλο, μόνο που αυτός ο ρόλος έχει «βρικολακιάσει» και η αξιολόγηση-κατά την ταπεινή μας γνώμη- δεν θα έπρεπε να είναι πεδίο σύγκρουσης αλλά πεδίο προόδου για το ανεξέλεγκτο δημόσιο. Όλοι εμείς, οι «τρίτοι», μόνο θετικά μπορούμε να δούμε την πράξη μιας συνδικαλίστριας που κατέθεσε αξιολόγηση και δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο η ίδια αρνείται ότι συνέβαλε στην πρόοδο βάζοντας το μικρό της λιθαράκι… Όλοι εμείς, οι «τρίτοι», περιμένουμε υπομονετικά να έρθει το πλήρωμα του χρόνου που όλα αυτά τα γεγονότα θα αποτελέσουν μια δυσάρεστη ανάμνηση… και οι άνθρωποι δεν θα κάνουν το θράσος τους πολιτική για την προσωπική τους επιβίωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το