Αθλητισμός

Θοδωρής Βλάχος: «Δεν είναι καταστροφή που μείναμε εκτός 4άδας»

Ξέσπασε στη Γερμανία η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, τη νίκησε με 11-6 στον τελευταίο της αγώνα κατάταξης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκζού και κατετάγη στην 7η θέση. Τις απολογιστικές δηλώσεις του για την παρουσία της γαλανόλευκης έκαναν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος:
«Κλείσαμε με νίκη ένα τουρνουά που θα θέλαμε να κυλήσει διαφορετικά. Στόχος μας ήταν να κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες αλλά νομίζω αυτό δεν το καταφέραμε για λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να απαξιώσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνανε τα παιδιά δεδομένου ότι εδώ ήρθαμε με προβλήματα τα οποία μας ακολούθησαν μέχρι το τέλος και ίσως χειροτέρεψαν κιόλας.

Νομίζω το ότι μείναμε εκτός 4άδας μαζί με άλλες 4-5 εξίσου πολύ καλές ομάδες δεν είναι καταστροφή και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ψύχραιμοι, να δούμε ακριβώς τι έχει συμβεί, ξέρουμε ουσιαστικά, όσοι είμαστε μέσα στην ομάδα το προπονητικό τιμ και οι παίκτες. Ξέρουμε τι έχει συμβεί και ελπίζω να παρουσιαστούμε στην επόμενη διοργάνωση πιο έτοιμοι, πιο σωστά προετοιμασμένοι και υγιείς. Αυτή τη στιγμή δε θέλω να αναφερθώ σε αυτά που έφταιξαν. Για να κερδίσεις στις λεπτομέρειες εσύ πρέπει να είναι κάποια πράγματα καλύτερα για σένα. Εμείς σε αυτές τις λεπτομέρειες δεν ήμασταν σωστά προετοιμασμένοι για λόγους που ευθυνόμαστε εμείς αλλά και για εξωαγωνιστικούς που δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το θέμα υγείας για παράδειγμα.

Νομίζω όμως ότι εκτός από το παιχνίδι με τη Σερβία που δεν αγωνιστήκαμε σε όλα τα άλλα παιχνίδια ήμασταν μέσα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στο πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Ιταλία για την 4ηθέση ήμασταν επιθετικά μέτριοι και νομίζω το πληρώσαμε. Έτσι είναι, τέσσερις ομάδες περνάνε αυτές που στη δεδομένη κρίσιμη στιγμή θα συμπεριφερθούν πιο καλά.
Την επόμενη χρονιά έχει και Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι πολύ σημαντικό και προ-ολυμπιακό. Δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Επαναλαμβάνω ότι είναι άδικο να απαξιώσουμε ότι έχουν κάνει τα παιδιά αυτά τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την προσπάθεια που έκαναν εδώ. Ήταν πράγματι μεγάλη αλλά το ότι δεν βρεθήκαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο δεν είναι μόνο γιατί δεν ήμασταν καλοί. Υπάρχουν όπως είπα κι άλλα θέματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το