Τοπικά

Θλιβερός ο απολογισμός της μεγάλης φωτιάς στο Διμήνι – Κάηκαν ελαιόδεντρα, θερμοκήπια και ένα αυτοκίνητο

Περισσότερα από 40 στρέμματα με ελαιόδεντρα και θαμνώδη βλάστηση, έγιναν στάχτη από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Διμήνι. Επίσης κάηκε ένα παλιό αυτοκίνητο, ένα τροχόσπιτο και δύο θερμοκήπια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 15.30 το μεσημέρι. Με τη βοήθεια των ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα πρώτα από την ανατολική πλευρά του Διμηνίου και φτάνοντας στη δυτική απειλώντας αγροικίες, θερμοκήπια και βιοτεχνίες.
Άμεση και μεγάλη ήταν η κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

Τουλάχιστον 50 πυροσβέστες και έντεκα υδροφόρα οχήματα καθώς και δύο καναντέρ ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες που ενισχύονταν και από τους ανέμους, οι οποίοι έπνεαν στην περιοχή. Τελικά μετά από τέσσερις ώρες πυρόσβεσης κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχε επίσης η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, κάτοικοι και άλλοι πολίτες που με τα λάστιχα προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους.
Γύρω στις 19.30 το απόγευμα η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν στην περιοχή και το βράδυ για να παρέμβουν σε τυχόν αναζωπυρώσεις.

Φωτό: Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας (facebook)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το