Αθλητισμός

Θλίψη για τον χαμό ενός εργάτη του βολιώτικου μπάσκετ

Φτωχότερο είναι από χθες το μπάσκετ του Βόλου και της Μαγνησίας, καθώς έφυγε από κοντά μας ένας ακάματος εργάτης με τεράστια προσφορά. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Καραγκούνη, ο οποίος απεβίωσε ξαφνικά σε ηλικία 69 ετών.
Ο Παναγιώτης Καραγκούνης γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1951. Το 1967 με μια παρέα πέντε παιδιών πήγε στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου ως αθλητής μπάσκετ. Την εποχή εκείνη υπήρχε μια αδράνεια στα τμήματα του Συλλόγου έτσι η παρέα αυτή ανέλαβε να αναδιοργανώσει το τμήμα καλαθοσφαίρισης
Μετά τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο Παναγιώτης Καραγκούνης ξεδίπλωσε τις πτυχές του μεγάλου ταλέντου του ασχολούμενος με μεγάλη επιτυχία εκτός από το μπάσκετ με τον στίβο αλλά και το βόλεϊ, βοηθώντας σημαντικά τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου.

Πιο αναλυτικά όσον αφορά την καλαθοσφαίριση αγωνίσθηκε σε τοπικά πρωταθλήματα από το 1967 ως το 1971. Την περίοδο 1974-1980 έπαιξε στη Β’ Εθνική κατηγορία. Κατόπιν έγινε προπονητής μπάσκετ της παιδικής ομάδας το διάστημα 1975-1980 και την οδήγησε τρεις φορές σε Πανελλήνιους προκριματικούς αγώνες. Από το 1981 ως το 1983 εργάστηκε ως προπονητής της εφηβικής και ανδρικής ομάδας του Γ.Σ. Βόλου. Από το 1984-1985 έγινε εξωδιοικητικός έφορος μπάσκετ.
Όσον αφορά το τμήμα στίβου του Γυμναστικού, από το 1967 ως το 1971 συμμετείχε σε Διασυλλογικά και Πανελλήνια πρωταθλήματα με σημαντικές διακρίσεις. Από το 1985 μέχρι σήμερα παρέμενε μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου.

Παράλληλα ο Παναγιώτης Καραγκούνης ασχολήθηκε με τον Μαγνησιακό, αλλά και με την ΕΣΚΑΘ ως παράγοντας προσφέροντας επί σειρά ετών πολύτιμες υπηρεσίες.
Ο εκλιπών μαζί με τον αδελφό του διατηρούσαν επιχείρηση παραγωγής παστών. Διακρινόταν για την ευγένειά του και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, γεγονός που τον έκανε αγαπητό σε όλους. Άφησε πίσω του τη λατρεμένη του σύζυγο Αθηνά με την οποία απέκτησαν δύο γιους, τον Στάθη και τον Γιώργο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το