Κατηγορίες: Τοπικά

«Θύμα» βανδαλισμού η προτομή Σκυλοδήμου στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου “Θ”

«Θύμα» βανδαλισμού έπεσε προ δεκαημέρου περίπου η μπρούτζινη προτομή του ηθοποιού Σκυλοδήμου, η οποία ήταν τοποθετημένη έξω από το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, έχοντας γίνει προφανώς στόχος εμπορίας από κυκλώματα που δρουν με αυτό το σκοπό. Στο σημείο έχει μείνει μόνο η βάση της προτομής, στην οποία είναι εμφανή τα ίχνη του μπρούτζου, στην προσπάθεια των αγνώστων να την αφαιρέσουν. Στο μεταξύ, σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το εσωτερικό του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθώς από τα συνεχή πλιάτσικα για την αφαίρεση των καλωδίων και κάθε μεταλλικού στοιχείου, έχουν στην κυριολεξία απομείνει μόνο τα καθίσματα.

Μόνο αποτροπιασμό προκαλεί στην κοινωνία του Βόλου η αφαίρεση της προτομής του ηθοποιού Νίκου Σκυλοδήμου, την οποία είχε φιλοτεχνήσει το 1989 ο γνωστός γλύπτης Θόδωρος Παπαδημητρίου. Όπως προαναφέρθηκε, η μπρούτζινη προτομή ήταν τοποθετημένη έξω από το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, αλλά εδώ και δέκα περίπου ημέρες έγινε γνωστό ότι αφαιρέθηκε από αγνώστους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλοπή της προτομής έγινε για να πουληθεί ως μέταλλο, από κυκλώματα που δρουν κατά καιρούς στην περιοχή μας και κάνουν πλιάτσικο σε δημόσιους χώρους διαφόρων μεταλλικών αντικειμένων.
Να αναφερθεί ότι ο ηθοποιός Νίκος Σκυλοδήμος ήταν επικεφαλής της Θεατρικής Λέσχης Βόλου στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Πλιάτσικο στο Δημοτικό Θέατρο
Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, άκρως απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το εσωτερικό του κλειστού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, το οποίο εδώ και χρόνια βρίσκεται παρατημένο στην τύχη του μετά τα προβλήματα στατικής επάρκειας που διαπιστώθηκαν.
Κατά καιρούς έχει διαπιστωθεί ότι άγνωστοι έχουν προχωρήσει στην κυριολεξία σε πλιάτσικο, αφαιρώντας όλα τα καλώδια και τα μεταλλικά στοιχεία που υπήρχαν εντός αυτού, με στόχο προφανώς να τα πουλήσουν.
Ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου είναι αποκλεισμένος με σιδεριές, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους επιτήδειους να εισέλθουν εντός αυτού και να το μετατρέψουν σε κρανίου τόπο. Στην ουσία, όπως έλεγαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βόλου που γνωρίζουν το θέμα, «το μόνο που έχει απομείνει στο κλειστό δημοτικό θέατρο είναι τα καθίσματα, τα οποία και αυτά βρίσκονται σε άθλια κατάσταση».
Να αναφερθεί ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με απευθείας ανάθεση με ιδιώτη πολιτικό μηχανικό για τη διενέργεια τεχνικού ελέγχου, αποτίμηση της κατάστασης και την κατάθεση προτάσεων αποκατάστασης του υφιστάμενου κτιρίου του δημοτικού θεάτρου. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί για τις προαναφερόμενες παρεμβάσεις ανέρχεται στις 18.450 ευρώ.

Γκράφιτι
Πολλές είναι και οι διαμαρτυρίες πολιτών το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αναγραφή γκράφιτι σε αγάλματα και άλλα μνημεία της πόλης, ιδίως στην περιοχή του Αναύρου. Όπως αναφέρουν «το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις και είναι αδιανόητο να προκαλούνται ανυπολόγιστες καταστροφές με αυτό τον τρόπο».
ργήσουν ακόμη και σημεία παροχής τροφής και νερού στις περιοχές που επανεντάσσονται τα αδέσποτα, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα μετάλλια για Αλεξανδρή και Καράγγελου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στο Βελιγράδι

Νέα μεγάλη επιτυχία για την Βολιώτισσα αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται με…

14 Ιουνίου 2024

Βαγγ. Χατζηκυριάκος κατά Δημοτικής Αρχής:Αιχμές για παράταση 26 συμβάσεων στον Δήμο Αλμυρού

  Ανακοίνωση με αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική…

14 Ιουνίου 2024

Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στον περιφερειακό στα Μελισσάτικα – photos

Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων, σημειώθηκε σήμερα το πρωι στον περιφερειακό στον κόμβο Μελισσατίκων. Στο τροχαίο…

14 Ιουνίου 2024

Συνεχίζει το έργο του ο Λ. Μπακάλης – Ο έμπειρος τεχνικός παραμένει στον πάγκο του Ρήγα Φεραίου

Το έργο του Λάκη Μπακάλη στον Ρήγα Φεραίο είναι γνωστό σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους στο…

14 Ιουνίου 2024

Χρ. Βενέτης: «Δεν έχουν προκύψει γυναικολογικά ή δερματολογικά περιστατικά από τη θάλασσα»

Θετικά είναι τα νέα όσον αφορά το μικροβιακό φορτίο στη θάλασσα του Παγασητικού, αφού και…

14 Ιουνίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Παρασκευής 14/6

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 1 22.00 Γερμανία-Σκωτία -Ζ- (EURO)…

14 Ιουνίου 2024