Οικονομία

«Θηλιά» στις επιχειρήσεις: Με λουκέτο κινδυνεύει το 30%

epixeiriseis

Με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι συνέπειες θα είναι πιο οδυνηρές από πλευράς λουκέτων και ανεργίας, μέχρι τέλος του έτους, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Με λουκέτο κινδυνεύουν πάνω από 3 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ποσοστό 30%), ενώ 9 στις 10 «είδαν» τον τζίρο τους τον Ιούλιο να υποχωρεί πάνω από 70% εξ´ αιτίας των capital controls, σύμφωνα με τον Β. Κορκίδη.
Συνολικά για τις εμπορικές επιχειρήσεις του εισαγωγικού, του εξαγωγικού, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου οι απώλειες ανέρχονται στα 1,2 δισ. ευρώ κάθε εβδομάδα που περνά.
Μείωση η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, έχει πλήξει και τον δημόσιο κορβανά αφού το τελευταίο διάστημα το δημόσιο έχασε πάνω από 1 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους.
Οπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του «με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι συνέπειες θα είναι πιο οδυνηρές από πλευράς λουκέτων και ανεργίας, μέχρι τέλος του έτους».
Κατά τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, 1 στους 10 εμπόρους δηλώνει μείωση μέχρι 20%, 2 στους 10 από 20-50% 4 στους 10 από 50-70% και τέλος 3 στους 10 άνω του 70%. Μόνο 1 στους 10 δηλώνει ότι κινείται στα περυσινά επίπεδα και μάλιστα όλα αυτά, εν μέσω της φετινής καλοκαιρινής εκπτωτικής περιόδου.
Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά «τα ποσοστά που αναγράφονται στις βιτρίνες των καταστημάτων φέτος, έχουν διττή έννοια, αφενός το ποσοστό της έκπτωσης και αφετέρου τη μείωση του τζίρου της επιχείρησης».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το