Ελλάδα

Θύελλα για την επίθεση της Ζωής στον Στουρνάρα

newego_LARGE_t_1101_54520758

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά ενέργεια της προέδρου της Βουλής να επιστρέψει την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ως «απαράδεκτη», καθώς και τα όσα ανέφερε στην Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, με ανακοίνωσή του, υιοθετεί τα επιχειρήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για αντιθεσμική συμπεριφορά…

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την ετήσια έκθεση της ΤτΕ για τη νομισματική πολιτική, «ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της Ελληνικής Κυβέρνησης».

Είναι απορίας άξιον πως συμβαίνει αυτό, όταν υποτίθεται ότι ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, που συνέπεσε με την πιο κρίσμη φάση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Ωστόσο, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, κάνουν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά και πρωτοφανή επίθεση της προέδρου της Βουλής κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καλώντας τον πρωθυπουργό να σταματήσει να ανέχεται παρόμοια συμπεριφορά κατά και να παρέμβει.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης σε γραπτή δήλωση του τονίζει χαρακτηριστικά:

«Ως πότε θα παρατηρεί άφωνος και άβουλος ο κ. Τσίπρας το παραλήρημα της κας Κωνσταντοπούλου; Ως πότε θα ανέχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων την πρόεδρο της Βουλής να κατηγορεί με εμπάθεια τον πρόεδρο της Κομισιόν και να προσβάλλει με πρωτοφανή τρόπο τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;

» Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα σιωπά στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου και στο διασυρμό των θεσμών από την κα Κωνσταντοπούλου που ακόμα και υπουργοί του, την έχουν από καιρό αποδοκιμάσει;»

Το «Ποτάμι» χαρακτηρίζει πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο την επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και κάνει λόγο για «συνταγές από το σκοτεινό παρελθόν».

«Η Πρόεδρος της Βουλής πρόλαβε να επιτεθεί προσωπικά κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και των ευρωπαίων ηγετών που συναντά ο κ.Τσίπρας, ο οποίος παρακολούθησε μάλιστα το νέο παραληρηματικό show της κυρίας Κωνσταντοπούλου», τονίζει στη γραπτή ανακοίνωση του το Ποτάμι και προσθέτει:

«Το παιχνίδι της εξεύρεσης «εσωτερικών εχθρών» και «διεθνών συνομωσιών» είναι το αγαπημένο σπορ στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι αντιγράφουν πρακτικές του σκοτεινού παρελθόντος. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο κ.Τσίπρας θα έπρεπε να βρει το θάρρος να υποδείξει στους «δικούς του ανθρώπους» ότι η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους και εθνική συνεννόηση».

«Οι προειδοποιήσεις πάντως του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα εκτός του ευρώ είναι πολύ σοβαρές για να χαθούν στον ορυμαγδό ενός καυγά, από αυτούς που καθημερινά στήνει η πρόεδρος της Βουλής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι, «η πρόεδρος της Βουλής ξεχνά για άλλη μια φορά τον θεσμικό της ρόλο» και προσθέτει:

«Η συμπεριφορά της δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντά της και το σεβασμό που οφείλει να έχει στο αξίωμά της. Ο κ. Τσίπρας, οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του και να μην καλύπτει την απαράδεκτη συμπεριφορά της, η οποία κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το