Αθλητισμός

Θετικός ο απολογισμός για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ με το τμήμα κωπηλασίας να κλέβει για μία ακόμη χρονιά την παράσταση

Το 1950 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Βόλου (Σ.Ε.Α.Β.) στην παραλία του Αγ. Κωνσταντίνου. Η αγάπη των μελών του για τη θάλασσα και τον αθλητισμό φέρνει πολύ γρήγορα την ανάπτυξη ναυταθλητικών τμημάτων κόντρα στο ισχυρό κατεστημένο της εποχής. Το 1977 μετονομάζεται σε «Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου». Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ διέγραψε λαμπρή διαδρομή στα δρώμενα του υγρού στίβου και δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί τον μοναδικό Ολυμπιονίκη Όμιλο της περιοχής μας

Παρά τα προβλήματα που έφερε στον αθλητισμό η πανδημία του κορωνοϊού, ο απολογισμός του 2020 για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι θετικός. Στο σημερινό πρώτο μέρος της ανασκόπησης θα δούμε τις επιτυχίες του Ομίλου σε κωπηλασία και ιστιοπλοΐα, αλλά και την πορεία των ομάδων υδατοσφαίρισης. Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει η κολύμβηση, η κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων και η τεχνική κολύμβησης.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Στο 86ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασία ο ΟΕΑ/ΝΑΒ αναδείχθηκε τρίτη δύναμη. Παραδοσιακά τελευταία χρόνια λανσάρεται στις πρώτες θέσεις κατάταξης και το ίδιο έκανε και φέτος. Οι κωπηλάτες και οι κωπηλάτριες του Ομίλου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και εμφανώς ανταγωνιστικοί, αντιμετώπισαν με επιτυχία δυνατούς αντιπάλους και ανέβηκαν πολλές φορές στο βάθρο των νικητών.
Με τη συμμετοχή 458 αθλητών από 29 σωματεία όλης της χώρας και διοργανωτή την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.), πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου, στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, το 86οΠανελλήνιο πρωτάθλημα που λόγω κορωνοϊού διεξήχθη εξ ολοκλήρου σε μία φάση, περιλαμβάνοντας όλες τις κατηγορίες. Για πρώτη φορά, το πρωτάθλημα έγινε κεκλεισμένων των θυρών, με τις κερκίδες να φιλοξενούν μόνο τους αθλητές, τους συνοδούς των σωματείων και τους παράγοντες, λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Κάτω από τις οδηγίες του τεχνικού συμβούλου-προπονητή Συμεών Σάμιου και της προπονήτριας Σοφίας Τασιού, την πολύμηνη σκληρή προετοιμασία και με την υποστήριξη , ψυχολογική και οικονομική των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών, καθώς και την συνεργασία διοίκησης και φίλων του αθλήματος , η ομάδα στο σύνολό της απέδωσε τα μέγιστα, αφήνοντας για άλλη μια χρονιά τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τις κατηγορίες των μικρών αθλητών-τριών παίδων-κορασίδων με τους «μικρούς» του ΟΕΑ/ΝΑΒ να τον κατατάσσουν στην 1η θέση (μαζί με τον Ν.Ο. Ηγουμενίτσας), με δύο χρυσά και ένα χάλκινο. Αναλυτικά:
Χρυσά μετάλλια: Διπλό σκιφ Παίδων: Καμήτας Άγγελος, Αδάμ Παναγιώτης και τετράκωπος άνευ πηδ. Παίδων: Βασιλούδης Γιάννης, Κωνσταντινίδης Ανδρέας, Καραρήγας Θεόδωρος και Δαλίδης Αθανάσιος. Χάλκινο μετάλλιο: Σκιφ Κορασίδων: Δαλίδου Σοφία. Επίσης, μετείχαν οι: Πολύζος Κων/νος, Παπαδόπουλος Απόστολος, Σαρρηγιάννης Κων/νος, Λύκας Μάριος, Διαμαντάκος Σωτήρης, Σφύρης Ευάγγελος, Μαξούρης Κων/νος, Μελαχροινάκης Κων/νος τερματίζοντας στην 5η θέση της Οκτακώπου Παίδων. Οι ΠατσιούρηςΚων/νος και Γεωργόπουλος Αθανάσιος τερμάτισαν στην 5η θέση του μικρού τελικού στο Διπλό σκιφ Παίδων, ενώ η Σιδηροπούλου Δήμητρα είχε πολύ καλή παρουσία στο δύσκολο ατομικό αγώνισμα του σκιφ Κορασίδων.

Γοήτευσαν οι κωπηλάτριες του Ομίλου

Στους αγώνες των μεγαλύτερων κατηγοριών, Εφήβων-Νεανίδων και των κάτω των 23 ετών ο ΟΕΑ/ΝΑΒ κατατάχθηκε στην 3η θέση του πίνακα μεταλλίων με δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο. Αναλυτικά:
Χρυσά μετάλλια: Τετράκωπος άνευ πηδ. Νεανίδων: Σαμίου Αποστολία, Δαλίδου Σοφία, Αραμπατζή Αγγελική, Βαρελοπούλου Ελένη. Τετράκωπος με πηδ. Εφήβων: Παπαδόπουλος Γεώργιος, Αδάμ Παναγιώτης και πηδ. Καρραρήγας Θεόδωρος.
Αργυρό μετάλλιο: Δίκωπος άνευ πηδ. Νεανίδων: Αραμπατζή Αγγελική, Βαρελοπούλου Ελένη.
Χάλκινο μετάλλιο: Δίκωπος άνευ πηδ. Νέων Γυναικών κάτω 23 ετών: Καλανδαρίδη Αναστασία, Αραμπατζή Αγγελική.
Στην 5η θέση της Οκτακώπου Εφήβων τερμάτισαν οι : Παπαδόπουλος Γεώργιος, Βασιλούδης Γιάννης, Καραρήγας Θεόδωρος, Δαλίδης Αθανάσιος, Αγγελής Σταμάτης, Καμήτας Άγγελος, Μαξούρης Κων/νος, Κωνσταντινίδης Ανδρέας και πηδ. η Σαμίου Αποστολία.
Τέλος, στην κατηγορία των Ανδρών-Γυναικών και Ελαφρών Βαρών κατακτήθηκαν δύο χρυσά, ένα αργυρό και τρία χάλκινα μετάλλια κατατάσσοντας έτσι τον ΟΕΑ/ΝΑΒ στην 3η θέση του συγκεντρωτικού πίνακα μεταλλίων και στην 3η θέση της συνολικής βαθμολογίας όλων των κατηγοριών του 86ου Πανελληνίου πρωταθλήματος. Αναλυτικά:
Χρυσά μετάλλια: Τετραπλό σκιφ Ελαφρών Βαρών Ανδρών: Βαλσάμης Νικόλαος, Ξαφογιάννης Απόστολος, Αργύρης Μάριος-Χρήστος και Τσίρτογλου Γιώργος. Δίκωπος με πηδ. Ανδρών: Ζωγράφος Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος και πηδ. Καρραρήγας Θεόδωρος.
Αργυρό μετάλλιο: Τετράκωπος άνευ πηδ. Γυναικων: Σαμίου Αποστολία, Βαρελοπούλου Ειρήνη, Καλανδαρίδη Αναστασία και Αραμπατζή Αγγελική.
Χάλκινα μετάλλια: Διπλό σκιφ Ελαφρών Βαρών Γυναικών: Βαρελοπούλου Ειρήνη και Βαρελοπούλου Ελένη
Τετραπλό σκιφ Γυναικών: Σαμίου Αποστολία, Βαρελοπούλου Ειρήνη, Καλανδαρίδη Αναστασία και Βαρελοπούλου Ελένη. Τετράκωπος άνευ πηδ. Ανδρών: Ξαφογιάννης Απόστολος, Αργύρης Μάριος-Χρήστος Τσίρτογλου Γιώργος και Ζωγράφος Δημήτρης.
Στην 5η θέση της Οκτακώπου Ανδρών τερμάτισαν οι: Βαλσάμης Αντώνης, Βαλσάμης Νίκος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Αγγελής Σταμάτης, Ξαφογιάννης Απόστολος, Αργύρης Μάριος-Χρήστος Τσίρτογλου Γιώργος, Ζωγράφος Δημήτρης και πηδ. Καρραρήγας Θεόδωρος.
Το Δ.Σ. συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα δίνοντας των καλύτερο εαυτό τους χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα αγωνιστικά και ψυχικά τους χαρακτηριστικά, τους προπονητές Σίμο Σάμιο και Σοφία Τάσιου καθώς και την έφορο του τμήματος κα Στέλλα Ρέππου για την μεγάλη προσφορά τους στο άθλημα και την ποιοτική δουλειά που κάνουν τα τελευταία 8 χρόνια, καθιερώνοντας τον ΟΕΑ/ΝΑΒ σε ένα από τα κορυφαία ναυταθλητικά σωματεία της Ελλάδας.
Ανατέλλοντος του νέου έτους 2021 και παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας η κλήση του αθλητή Δημήτρη Ζωγράφου σε κοινόβιο προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδες για νέες διακρίσεις της βολιώτικης κωπηλασίας και του ΟΕΑ/ΝΑΒ.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Παρά τις δυσκολίες του 2020, λόγω covid-19 με τις πολλές αναβολές αγώνων, η ιστιοπλοΐα του ΟΕΑ/ΝΑΒ είχε ιδιαίτερη πετυχημένη παρουσία με τα δύο σκάφη Maxima και Ανδρομέδα που αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του, στους έξι αγώνες ανοικτής θάλασσας που διοργάνωσε ο ΙΟΒΑΘ. Συγκεκριμένα ανά αγώνα ξεχωριστά, τα δύο σκάφη Maxima και Ανδρομέδα, κατέλαβαν τις εξής θέσεις:
Αγώνας «Παγασητικός»: Ανδρομέδα 1η, Maxima 2ο. Κύπελλο «Λ. Ζαμάνης»: Ανδρομέδα 2η, Maxima 3ο.
Κύπελλο Φθινοπώρου: Ανδρομέδα 2η, Maxima 1ο. Αγώνας Ωρεών: Maxima 3ο. Βόλος 1: Ανδρομέδα 6η , Maxima 4ο. «Αίολος»: Ανδρομέδα 4η, Maxima 2ο.
Ο νικητής του πρωταθλήματος, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά είναι πολλές οι πιθανότητες να είναι ένα από τα δυο σκάφη. Για την Ανδρομέδα κυβερνήτες ήταν οι Γιάννης Κλειτσινάρης και Γιώργος Τσέτσας και για το Maxima οι Βασίλης Κανατούλας και Βάιος Δρόσος.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του ΟΕΑ/ΝΑΒ διατηρήθηκε στη Β’ Εθνική. Στον α’ γύρο του 3ου ομίλου που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ηττήθηκε από τους Φοίβο Συκεών (16-9) και Οξυγόνο (8-6), ενώ κέρδισε τη ΧΑΝΘ (11-10). Ο β’ γύρος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας, με την ΚΟΕ να αποφασίζει για τη διενέργεια των πλέι οφ με τις ομάδες που κατείχαν τις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων (ο ΟΕΑ/ΝΑΒ ήταν τρίτος), ενώ δεν έγιναν πλέι άουτ, καθώς δεν έπεσε καμία ομάδα.
Το σκουφάκι του ΟΕΑ/ΝΑΒ φόρεσαν 16 πολίστες που ήταν οι: Μανώλης Πάκος, Θάνος Κοζανίτης, Σπύρος Μαλαμούσης (τερματοφύλακες), Σταμούλης Σαραγγανίδας, Νίκος Αθανασιάδης, Άγγελος Μαρτζούχος, Γιώργος Σούγγαρης, Ανδρέας Μοδέστου, Γιώργος Γκρέμηλας, Γιάννης Κατσώνης, Μανώλης Καραΐσκος, Κώστας Καραΐσκος, Δημήτρης Βουρδάκης, Στέφανος Κακκάσης, Μανώλης Γκατζούνας, Στέλιος Κουκορίνης. Προπονητής ήταν ο Λάμπρος Καρύδας.
Η γυναικεία ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ τα πήγε αρκετά καλά στη Β’ Εθνική, αφού προκρίθηκε και έλαβε μέρος στην τελική φάση, όπου δεν είχε ιδιαίτερες βλέψεις. Στην α’ φάση του πρωταθλήματος συνέτριψε τη Διώνη Χαλκίδας με 18-3, επιβλήθηκε της Ν.Ε. Λαμίας με 5-3 και έχασε από τον Βόλο Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση με 11-4. Στην τελική φάση ηττήθηκε με 15-6 από τον Βόλο, 15-4 από τον ΠΑΟΚ και 17-4 από τον Άρη.
Στην τελική φάση ο τεχνικός Λάμπρος Καρύδας χρησιμοποίησε τις: Ραφαέλα Μίνγκο (τερματοφύλακας), Ανατολή Καρούτη, Ξένια Χατζηιωάννου, Στεφανία Γιάνναρου, Βάσω Πατρώνη, Ελένη Κωστίμπα, Ελεάνα Βαμβάκου, Βίκυ Σούλια, Ντίνα Καραγιάννη, Αποστολία Μελέτη, Γεωργία Γιάνναρου, Ανατολή Καρούτη. Στην α’ φάση είχαν παίξει και οι: Κυροδήμου, Μαντά, Καραθανασοπούλου.
Όσον αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών ο ΟΕΑ/ΝΑΒ έφτασε ως την β’ φάση των παίδων, ενώ στους μίνι παίδες, επίσης προκρίθηκε για την β’ φάση, που δεν έγινε λόγω Covid-19. Επίσης, μετείχε στην α’ φάση των νεανίδων. Έφορος του τμήματος είναι ο Κωνσταντίνος Μαλαμούσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το