Τοπικά

Θετικό σε κορωνοϊό το ζευγάρι των Βολιωτών που “έσπασε” την καραντίνα

Θετικό σε κορωνοϊό είναι το ζευγάρι των Βολιωτών που ταξίδεψε από την Γερμανία στον Βόλο , σπάζοντας την καραντίνα και νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ο αθλητής με την σύντροφό του άρχισαν από χθες το βράδυ να εκδηλώνουν έντονα συμπτώματα της νόσου και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τους φόβους των γιατρών.

Η ιχνηλάτηση των επαφών τους γίνεται σε Βόλο και Τρίκαλα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως το σημείο «μηδέν» για να εκδηλώσει την ασθένεια ένα ζευγάρι από τον Βόλο ήταν η επαφή τους με φιλικό τους ζευγάρι που είχε ταξιδέψει από την Γερμανία στον Βόλο.
Στο «μικροσκόπιο» της παρακολούθησης από τον ΕΟΔΥ βρίσκονται πέντε σχολεία στον Βόλο και μια αθλητική ακαδημία και αυτό γιατί οι γονείς του 30χρονου άντρα που νοσεί και η μητέρα της νεαρής πουταξίδεψε από την Γερμανία, και βρίσκονται σε καραντίνα  είναι εκπαιδευτικοί.
Το «κουβάρι» της ιχνηλάτησης των επαφών του ζευγαριού ξετυλίγει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ο ΕΟΔΥ, στον οποίο σήμανε «συναγερμός» την Τρίτη το βράδυ όταν μια 30χρονη γυναίκα στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης και μητέρα ενός δίχρονου παιδιού, επισκέφθηκε εμπύρετη την κλινική ΑΝΑΣΣΑ. Υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό και βγήκε θετικό. Αμέσως μεταφέρθηκε στη μονάδα λοιμωδών του Πανεπιστημιακού όπου και νοσηλεύεται, με την υγεία της να μην εμπνέει ανησυχία.
Την επόμενη ημέρα σε εξετάσεις υποβλήθηκε ο σύζυγός της καθηγητής φυσικής αγωγής και το πρώτο τεστ βγήκε αρνητικό. Η επιβεβαίωση των δειγμάτων έδειξε ωστόσο πως και ο ίδιος ήταν θετικός σε κορωνοϊό.

Οι πληροφορίες θέλουν το ζευγάρι να συναντήθηκε σε ορεινή περιοχή των Τρικάλων το Σαββατοκύριακο, με φιλικό του ζευγάρι από τον Βόλο που ήρθε από την Γερμανία και είχε αποφασίσει να περάσει εκεί την καραντίνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο ζευγάρια γευμάτισαν και σε εστιατόριο της περιοχής, με πηγές του πανεπιστημιακού να επιβεβαιώνουν πως ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.
Το ζευγάρι σύμφωνα με όσα μετέφερε σε φιλικό του περιβάλλον αρνείται πως ταξίδεψε στα Τρίκαλα για αναψυχή , αλλά δεν αρνείται πως είχε συνάντηση προ ημερών με τους φίλους τους που ήρθαν από τη Γερμανία. Οι ίδιες πηγές του Πανεπιστημιακού αναφέρουν πως ο βολιώτης αθλητής που ήρθε από τη Γερμανία και η σύντροφός του «σπάσανε» την καραντίνα, αλλά τα τεστ για κορωνοϊό που είχαν υποβληθεί στη Γερμανία, πριν ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ήταν αρνητικά. Χθες το μεσημέρι το ζευγάρι των Βολιωτών που ήρθε από τη Γερμανία εμφανίστηκε στο πανεπιστημιακό για εξετάσεις και τα αποτελέσματα είναι θετικά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το