Τοπικά

Θετικό πρόσημο στη Μαγνησία για τη βραχυχρόνια μίσθωση

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η καλοκαιρινή σεζόν στη βραχυχρόνια μίσθωση στη Μαγνησία, παρά τις αρχικές προβλέψεις που έδειχναν πως οι ιδιοκτήτες θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα μιας και οι προκρατήσεις ήταν λίγες. Η χρονιά χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή, αν και τα στοιχεία για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ειδικά για Σκιάθο και Σκόπελο, δείχνουν πως η δυναμική θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο.

Βολιώτισσα που ασχολείται με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, με σπίτια προς διάθεση στον Βόλο, αλλά και στο Πήλιο, τόνισε πως η καλοκαιρινή χρονιά έκλεισε πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπούν πιο αργά από ό,τι άλλες χρονιές.
Η ίδια επισήμανε πως το 2019 για παράδειγμα οι προκρατήσεις είχαν αρχίσει από πριν το Πάσχα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όλα ήταν κλεισμένα από τον Μάιο ακόμα, κάτι που φέτος δεν συνέβη.
«Παρόλα αυτά, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για μια κακή χρονιά, τελικά με το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, μπορούμε να πούμε πως όλα πήγαν πολύ καλά» ανέφερε, προσθέτοντας πως οι περισσότερες κρατήσεις έγιναν την τελευταία στιγμή.
Όσον αφορά στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο η ίδια σημείωσε ότι παρατηρείται μεγάλη πτώση στη βραχυχρόνια μίσθωση για τον Βόλο και πως το τελευταίο Σαββατοκύριακο που υπάρχει κίνηση, είναι αυτό που διανύουμε.
«Με το άνοιγμα των σχολείων από αύριο, «έπεσαν» και οι κρατήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η πτώση είναι μεγάλη.
Τέλος η ίδια ανέφερε πως το φετινό καλοκαίρι ήταν καλύτερο από αυτό του 2019, ενώ επισήμανε πως αυτό οφείλεται κυρίως ότι ο κόσμος ήθελε να «ξεσκάσει» μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού λόγω του κορωνοϊού.

Γεμάτα τα Airbnb μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Μπορεί στον Βόλο και το Πήλιο η βραχυχρόνια μίσθωση να έριξε ταχύτητα από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Οκτωβρίου, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς με τις προκρατήσεις να κινούνται από 80% έως και 97%, μεταξύ των οποίων η Σκιάθος και η Σκόπελος.
Οι υψηλότερες προκρατήσεις είναι στη Σαντορίνη και στη Μύκονο, ενώ αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και για την Κρήτη και τη Ρόδο. Εξίσου ικανοποιητικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Ύδρα και τη Νάξο, αλλά και τη Σκιάθο και τη Σκόπελο.
Χαρακτηριστικό είναι πως από τα εγγεγραμμένα ακίνητα στο Airbnb στη Σκιάθο, που φτάνουν στα 466, οι προκρατήσεις του Σεπτεμβρίου φτάνουν έως το 89% και του Οκτωβρίου έως το 68%, ενώ στη Σκόπελο έως 86% και 68% αντίστοιχα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το