Τοπικά

Θετικό κρούσμα του κορωνοϊού σε τουρίστα πτήσης στη Σκιάθο

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ γνωστοποίησε πως διαπιστώθηκαν 28 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα, ενώ με νεότερη ενημέρωση ο Οργανισμός έδωσε τη διασπορά των νέων περιπτώσεων Covid-19 ανά την Επικράτεια.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ λοιπόν, διενεργήθηκαν πάνω από 5.889 μοριακά τεστ στα αεροδρόμια, από την Τετάρτη, όταν και άνοιξαν όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Από τα περίπου 1400 δείγματα προέκυψαν 5 θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας κατά της πανδημίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, o οποίος ρωτήθηκε από την  e-thessalia.gr,  επιβεβαίωσε κατηγορηματικά πως πρόκειται για ένα και μόνο θετικό κρούσμα στη Σκιάθο. Το Κέντρο Υγείας αναμένει οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για να παραλάβει τον ασθενή από το ξενοδοχείο όπου περνάει τις διακοπές του και να τον οδηγήσει σε ξενοδοχείο καραντίνας. Το κρούσμα αφορά γυναίκα από τη Σερβία και σύμφωνα με πληροφορίες, τεστ κορωνοϊού θα γίνει και στον σύντροφό της.
Σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Σκιάθου, ο κ. Τζούμας δήλωσε πως δεν έχει ενημερωθεί.

Το Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμενε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για να μεταφερθεί η γυναίκα από το ξενοδοχείο όπου περνάει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο καραντίνας, σύμφωνα με τις οδηγίες. Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη θετικού κρούσματος σε τουρίστα πτήσεις καθώς όπως ανέφερε δεν είχε ενημερωθεί.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη στη Σκιάθο έφτασαν δύο πτήσεις. Η πρώτη πτήση στη Σκιάθο έφτασε στις 10:06 από το Βελιγράδι. Ήταν η πτήση JU-9256/9257 της Air Serbia με την Airbus A319 . Λίγα λεπτά αργότερα μια δεύτερη πτήση έφτασε στη Σκιάθο, Condor DF-1690 από το Ντίσελντορφ με το Airbus A320).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το