Τοπικά

Θετική στον κορωνοϊό 45χρονη που ζει στην Σκιάθο – 18 κρούσματα σε όλη τη Θεσσαλία το τελευταίο 24ωρο

Μια 45χρονη που ζει στην Σκιάθο είναι το νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Μαγνησία, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19. Η 45χρονη εξετάστηκε στο κέντρο υγείας του νησιού κατόπιν συμπτωματολογίας και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, ενώ τα μέλη της οικογένειάς της είναι αρνητικά. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία καταγράφηκαν άλλα 17 κρούσματα. Ειδικότερα:

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.
Όλα τα κρούσματα αποτελούν επαφές παλαιότερων κρουσμάτων (05/10/2020)-(16/10/2020) και προέκυψαν εφτά κατόπιν ιχνηλάτησης και δύο κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid -19.
Τα 3 κρούσματα αποτελούν επαφές παλαιότερων κρουσμάτων (13/10/2020)-(17/10/2020) και εξετάστηκαν δύο στο Γ.Ν. Λάρισας και ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, ενώ 4 ακόμη κρούσματα προέκυψαν κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια. Από αυτά, δύο προέρχονται απο τη συρροή κρουσμάτων σε αθλητικό σωματείο της Ελασσόνας, ένα είναι χωρίς ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και ένα προέκυψε κατόπιν επαφής με κρούσμα άλλης γεωγραφικής περιοχής

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.
Εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το