Τοπικά

Θετική στα αιτήματα του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας η Μ.Χρυσοβελώνη

Το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας συναντήθηκε χθες με την Υφυπουργό του Υπουργείου Εσωτερικών Μαςρίνα Χρυσοβελώνη Μαρίνα και συζήτησε τα παρακάτω θέματα, τα οποία απασχολούν τον κλάδο τους.
Α) Ζητήσαν την άμεση παρέμβασή της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να συντομεύσουν τις διαδικασίες επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης, στις Δημοτικές Αστυνομίες ανά την επικράτεια, σύμφωνα με το άρθρο 278 του ν. 4555/2018.
Β) Εν συνεχεία τέθηκε το ζήτημα της δημιουργίας της ομάδας εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και επιτέλους να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεξέτασης του νόμου 3731/2008 με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα κατοχυρώνει και θα επιλύει θέματα που απασχολούν διαχρονικά την υπηρεσία.
Γ) Τέλος πάγια θέση του Σωματείου είναι η πλήρης αποκατάσταση της αδικίας του 2013. Για το λόγο αυτό ζητήσαν εκ νέου να δοθεί η δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής των πρώην δημοτικών αστυνομικών και από τους υπόλοιπους φορείς (Υπουργείο Εμπορίου, Υπουργείο Οικονομικών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση), όπως έγινε και με την περίπτωση των καταστημάτων κράτησης.

Η κ.Χρυσοβελώνη κατανόησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως κλάδος και ως θεσμός και τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να συντομεύσουν οι διαδικασίες για την επανατοποθέτηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών από τα καταστήματα κράτησης, στις Δημοτικές Αστυνομίες ανά την επικράτεια.
Όσον αφορά το θέμα της επανεξέτασης του νόμου 3731/2008, συμφώνησε ότι πρέπει να προχωρήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις και συνθήκες, όπως ισχύει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.
Τέλος, ήταν θετική στο αίτημα για πλήρη άρση των αδικιών που έχουν τελεστεί εις βάρος των δημοτικών αστυνομικών και να δοθεί η δυνατότητα και στους υπόλοιπους συναδέλφους που υπηρετούν σε άλλους φορείς να επιστρέψουν εφόσον το επιθυμούν και το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές συνθήκες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το