Τοπικά

Θετική γνωμοδότηση για τον δακτύλιο στο Βόλο τις ημέρες με ατμοσφαιρική ρύπανση και «καρφιά» εναντίον Αγοραστού

Θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου σχετικά με τη λήψη μέτρων, κατά τις ημέρες υπέρβασης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα μέτρα αφορούν την εκ περιτροπής κυκλοφορία επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων από τις 8 πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με την πρόταση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το σύστημα «μονά-ζυγά» θα εφαρμοστεί στους δρόμους Αναλήψεως, Κοραή, Ογλ και Αργοναυτών μόνο τις ημέρες που καταγράφεται αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο.
Ο σταθμός μέτρησης της ρύπανσης, που λειτουργεί στη συμβολή των οδών Γαζή – Βασσάνη με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετράει καθημερινά και σε 24ωρη βάση τα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα και ενημερώνεται απευθείας η Περιφέρεια για τυχόν υπέρβασεις.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θ.Θεοδώρου ανέφερε πως θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει γνωμοδότηση και της Τροχαίας επί του θέματος, επισημαίνοντας πως ο ρόλος της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικός και το θέμα θα έρθει προς έγκριση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θ. Θεοδώρου, «ο περιφερειάρχης προτείνει και δεν σημαίνει πως ό,τι λέει πρέπει να γίνεται. Να κοιτάξει ο περιφερειάρχης να φέρεται καλύτερα στην πόλη» είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το