Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ δικηγόρος για το νέο lockdown

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την αναστολή και την ακύρωση ως αντισυνταγματικής, της κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία η χώρα μπήκε εκ νέου σε κατάσταση lockdown και με την οποία επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα και για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα. Η αίτηση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, υπάρχει νομοθετικό κενό, καθώς το lockdown ανακοινώθηκε στις 7 Ιανουαρίου και η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, 8 Ιανουαρίου 2021.

Ετσι, κατά τους ισχυρισμούς του, από τις 00.01 της 8ής Ιανουαρίου 2021 μέχρι και την 1μ.μ. της ίδιας ημέρας, που η σχετική κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, δηλαδή για το διάστημα από 00.01 έως 13.00, υπάρχει νομοθετικό κενό, με αποτέλεσμα η υπουργική απόφαση είναι ανυπόστατη για 13 ώρες, ενώ η ανακοίνωση έκδοσής της και εφαρμογής της άρχισε την 7η.1.2021.

Όπως λέει, ο ίδιος ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους από την Αθήνα στο Παρίσι στις 6 Ιανουαρίου και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την 8η Ιανουαρίου 2021. Κατά την άφιξή του δεν του έγινε καμία ενημέρωση για κατ’ οίκον περιορισμό 7 ημερών και ενώ είχε συμπληρώσει την απαιτούμενη φόρμα και είχε υποβληθεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Εντούτοις ο ίδιος δεν τέθηκε σε περιορισμό 7 ημερών όπως λέει και τώρα κινδυνεύει με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το